Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van achloorhydrie (te weinig maagzuur)

Achloorhydrie, te weinig maagzuur, zwakke maag
Zelden heeft men teveel maagzuur, dat nodig is voor de vertering van voedingstoffen. Meestal denkt men teveel maagzuur te hebben doordat de sluitspier tussen de slokdarm en de maag niet goed werkt en zo brandend maagzuur ervaart.
  • Dit kan komen door verhoogde druk op de maag, bijvoorbeeld na het nemen van een zware maaltijd, overgewicht, zwangerschap of verstopping
  • Een verslapping van de sluitspier bij ouderdom kan ook een oorzaak zijn
  • Daarnaast worden roken, alcohol, koolzuurhoudende drank en voeding (zoals scherpe kruiden, citrusvruchten, ui en vet voedsel) in verband gebracht met brandend maagzuur
  • Een middenrifsbreuk kan ook een oorzaak zijn dat de sluitspier niet meer goed werkt en gaat open staan
Zinlori is een moleculaire combinatie van L-carnosine en zink, dat wordt gebruikt voor de behandeling van maagproblemen, spijsverteringsproblemen en infecties met de Helicobacter pylori. De combinatie zink/L-carnosine heeft het vermogen om schade aan maagslijmvliescellen te voorkomen die ontstaat door radicalen, beschermt tegen oxidatiestress en tegen schade die ontstaat door alcohol en sommige medicijnen.
Wat is achloorhydrie
Mogelijke symptomen
Achloorhydrie natuurlijk behandelen
Zinlori bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit