Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is chloorhydrie (te weinig maagzuur)

Achloorhydrie, te weinig maagzuur, zwakke maag
Achloorhydrie is een aandoening waarbij de maag niet genoeg maagzuur produceert. Vaak is het een onderliggende oorzaak, zoals een bacteriële infectie, pernicieuze anemie, aanwezigheid van risicofactoren zoals diabetes, schildklierziekte of chronische maagzweren.

Maagzuur wordt geproduceerd door pariëtale cellen, die het zuur afscheiden in de maag. Er zijn verschillende ziekten, medicijnen (met inbegrip van protonpompremmers) die de maagzuurproductie kunnen verstoren. Ook maagoperaties kunnen de productie van het maagzuur verstoren.

Infectie met helicobacter pylori kan de maagzuurproductie verstoren. Deze bacteriesoort veroorzaakt maagzweren en produceert stoffen die interfereren met maagzuurafscheiding om het eigen bestaan te bevorderen. Pernicieuze anemie (veroorzaakt door vitamine B12 deficiëntie) en mucolipidosis type IV (zeldzame genetische aandoening) verstoren de maagzuurproductie.
Zinlori is een moleculaire combinatie van L-carnosine en zink, dat wordt gebruikt voor de behandeling van maagproblemen, spijsverteringsproblemen en infecties met de Helicobacter pylori. De combinatie zink/L-carnosine heeft het vermogen om schade aan maagslijmvliescellen te voorkomen die ontstaat door radicalen, beschermt tegen oxidatiestress en tegen schade die ontstaat door alcohol en sommige medicijnen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Achloorhydrie natuurlijk behandelen
Zinlori bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit