Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van neuralgie

Neuralgie (zenuwpijn)
  • De pijn wordt vaak uitgelokt door een contact of een beweging (kauwen, tandenpoetsen, enz, ...)
  • Diabetes
  • Gordelroos
  • Kanker
  • Sommige mensen ontwikkelen zenuwpijn zonder bekende reden of nog niet gekend zijn
Pijn moet een waarschuwing zijn. Als je hand te dicht bij een kachel komt, sturen de zenuwen een pijnsignaal naar de hersenen en je trekt je terug voordat je jezelf verbrandt. Maar als je zenuwschade hebt, werkt dat systeem niet. Beschadigde zenuwen kunnen valse signalen afgeven en je voelt echte pijn, vaak zonder oorzaak. Beschadigde zenuwen kunnen er ook toe leiden dat u geen pijn voelt wanneer u een blessure heeft.

Zenuwpijn kan men op verschillende manieren ervaren, bijvoorbeeld een stekende pijn midden van de nacht, chronisch prikkelingen, tintelingen of een brandend gevoel dat de hele dag aanwezig is.

Zenuwbeschadiging kan leiden tot verlies van gevoel of gevoelloosheid in de vingertoppen, waardoor het moeilijker wordt om dagelijkse handelingen met de handen te doen.

Zenuwpijn is vaak 's nachts erger, de aanraking van lakens of de druk van het liggen kan vreselijk oncomfortabel zijn.

Behalve dat het gevoel van aanraking minder wordt, kan zenuwbeschadiging ook leiden tot spierzwakte of het evenwichtsgevoel aantasten. Beide kunnen leiden tot valpartijen.

Zenuwbeschadiging veroorzaakt niet alleen pijn, het kan ook gevoelloosheid veroorzaken, pijn die men niet voelt wanneer het er wel toe doet, bijvoorbeeld wanneer men zich verbrand. Mensen met zenuwschade verwonden zich soms zonder dat ze het beseffen.
GABA (Gamma-amino boterzuur) wordt in ons lichaam gevormd uit glutaminezuur door decarboxylering onder invloed van het enzym glutamaatdexarboxylase (GAD). GABA ligt opgeslagen in blaasjes (vesikels) aan het uiteinde van een axon (uitloper van een neuron = zenuwcel). Als voedingssuplement werkt GABA ontspannend, kalmerend en bevordert tegelijkertijd de geestelijke alertheid en helderheid. Daarnaast heeft GABA een rustgevend effect op overmatige bewegingsdrang en malende gedachten. Ook zijn er aanwijzingen dat GABA kan helpen bij neuropatische pijn (zenuwpijn).
Wat is neuralgie
Mogelijke symptomen
Neuralgie natuurlijk behandelen
GABA bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit