Doorgaan naar hoofdcontent

Andropauze natuurlijk behandelen

Andropauze, penopauze, mannelijke menopauze

Andropauze op natuurlijke wijze behandelen

Beta sitosterol

Beta sitosterol heeft een gunstig effect op de dalende testosteronspiegel in het bloed bij de ouder wordende man en vermindert klachten tijdens de andropauze zoals een laag libido, depressies, sombere buien, vermoeidheid en emotionele en mentale gedragsveranderingen.

DIM

DIM (diindolylmethaan) breng de hormoonspiegels in balans, vermindert de omzetting van testosteron in oestrogeen. DIM helpt de lever om oestrogeen te verwerken en zet het oestrogeen om in een onschadelijke vorm.

Fenegriek

Fenegriek kan symptomen verlichten van de mannelijke menopauze (andropauze). Fenegriek verbetert de hormonale werking, verbetert het seksueel functioneren en stimuleert een frequentere ochtenderectie. De testosteronspiegel neemt toe onder invloed van fenegriek supplementen.

Mucuna pruriens

Mucuna pruriens zorgt voor een betere motoriek, stemming, seksualiteit, slaap, denken, gedrag en motivatie. Vertraagt het verouderen (achteruitgaan) van het verstandelijk vermogen. De neurotransmitter dopamine is belangrijk voor de seksualiteit en heeft een positieve invloed op het libido, mede door activering van de dopaminerge neurotransmissie en verhoging van de testosteronspiegel. Mucuna pruriens verbetert de spermakwaliteit bij mannen met een verminderde vruchtbaarheid, met verhoging van de bloedspiegels van testosteron, dopamine, serotonine, (nor)adrenaline en LH (luteïniserend hormoon), verlaging van de bloedspiegels van gonadotropine en prolactine en stijging van de concentratie antioxidanten en antioxidantenzymen in sperma.

Zink

Zink is een essentieel mineraal dat direct betrokken is bij de aanmaak van hormonen. Zink heeft een anti-aromatase werking en kan het enzym blokkeren dat testosteron omzet naar oestrogeen. Een tekort aan zink kan de activiteit van oestrogeen verdubbelen. Zink is van belang bij de vorming van zaadcellen en daarom een belangrijk mineraal voor de voortplantingen zorgt voor het behoud van gezond prostaatweefsel. Zo bevat de prostaat tot 10 x meer zink dan welk ander deel van het lichaam. Zink beschermt het prostaatweefsel tegen vrije radicalen en verhindert de omzetting van het enzym 5-alpha-ructase in het hormoon dihydrotestosteron. Zink heeft belangrijke functies in het lichaam, een zinktekort kan verschillende symptomen met zich meebrengen zoals impotentie en verminderde vruchtbaarheid.

Reacties

    Powered By ConvertKit