Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn spierkrampen

Beenkrampen, spierkrampen, voetkrampen
Spierkrampen zijn onwillekeurige samentrekkingen van één of meerdere spieren.

Tijdens een kramp worden spieren plotseling korter (een krampachtige verharding) wat pijn veroorzaakt. Dit kan zo een tijdje aanhouden omdat spieren zich niet kunnen ontspannen. Alle spieren kunnen een kramp krijgen maar een kramp doet zich heel vaak voor in de kuiten, voeten en onderrug.

Spierkrampen komen zeer vaak voor bij een slechte bloedsomloop. Omdat de tenen, enkels en kuiten het verste van het hart liggen, zal de toevoer van het bloed naar de ledematen het snelst wordt onderbroken. Hierdoor krijgen de spieren niet genoeg bloed, zuurstof en elektrolyten om stabiel te blijven. Dit is één van de redenen waarom de benen gevoelig zijn voor spierkrampen en spierpijn.
Magnesium, is een natuurlijke ontkramper, heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten, helpt het bloed dun te houden, ontspant de bloedvaten en gaat verhoging van de bloeddruk tegen. Magnesium en calcium zorgen samen voor een goede prikkelgeleiding van de zenuwen naar de spieren. Samen hebben ze een spierverslappende werking.
Mogelijke oorzaken
Spierkrampen natuurlijk behandelen
Magnesium en calcium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit