Doorgaan naar hoofdcontent

Zonnebrand natuurlijk behandelen

Zonnebrand, te lang in de zon gelegen, zonnebaden, zonnen, verbrand door de zon

Aloë vera

Aloë vera gel biedt de huid bescherming tegen stralingschade en laat wonden en vooral brandwonden sneller genezen. Aloë vera bezit vochtinbrengende eigenschappen en vermindert irritatie en ontstekingen op de huid.

Astaxanthine

Astaxanthine verbetert en beschermt het vochtgehalte en de elasticiteit van de huid tegen negatieve invloeden van de zon en beschermt de huid tegen verbranding door de zon. Ultraviolette straling kan de plasmaconcentraties en huidconcentraties van carotenoïden verlagen. Astaxanthine kan de huidconditie op peil houden door zijn antioxidatieve en ontstekingsremmende werking. Astaxanthine heeft een positief effect op het uiterlijk, het vermindert fijne rimpels, zwellingen onder de ogen, vlekken en sproeten en verbetert het vochtgehalte, huidtonus, elasticiteit, gladheid en geeft een beter huidgevoel.

Carotenoïden

Carotenoïden (tetraterpenoïden) remmen de huidveroudering en beschermen de huid tegen verbranding door de zon. Ultraviolette straling kan de plasma- en huidconcentraties van carotenoïden verlagen.

Duindoorn

Duindoornolie beschermt de huid tegen DNA-schade, vetzuren voeden en verzachten de huid en de antioxidanten in duindoorn versterken deze eigenschap. Het werkt verzachtend en ontstekingsremmend. Duindoornolie is een goed hulpmiddel bij een doffe, geïrriteerde, ruwe, schrale huid en overbelaste minder vitale huid. Wordt preventie gebruikt om vroegtijdige veroudering van de huid tegen te gaan.

Kokos

Kokosolie wordt vaak in cosmetica gebruikt als een lokaal aangebrachte vochtinbrengende crème, omdat kokosolie hydraterend werkt op de huid en antibacteriële eigenschappen heeft.

Lavendel

Lavendelolie werkt ontsmettend, pijnstillend, wondhelend en vermindert jeuk bij (brand)wonden, acne, eczeem en ander huidproblemen.

Pycnogenol

Pycnogenol beschermt collageen- en elastinerijke bindweefselstructuren, waardoor ze zorgen voor een gladde, stevige huid, zorgt voor cosmetisch herstel, gaat huidveroudering tegen en bevordert het natuurlijke afweersysteem. Pycnogenol beschermt tegen zonnebrand.

Sint-janskruid

Sint Janskruidolie heeft een antibacteriële werking en kan hierdoor symptomen verlichten bij kleine wonden en huidirritaties zoals brandwonden, snijwonden en schaafwonden. Lokaal aangebracht vertoont het ontstekingsremmende eigenschappen.

Vitamine A

Vitamine A (betacaroteen) remt huidveroudering, beschermt de huid tegen ultraviolette straling, is nodig om epitheelcellen van de opperhuid zowel inwendig als uitwendig te ondersteunen. Vitamine A is ook nodig om glycoproteïnen te vormen, een combinatie van suiker en proteïne, die cellen helpen om zich te binden tot zachte weefsels, belangrijk om wonden te genezen en de huid te herstellen. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een slechte teint, zelfs bij jongere mensen. Vitamine A kan acne bestrijden en de algehele gezondheid van de huid verbeteren.

Vitamine D

Vitamine D gaat ontstekingsreacties tegen als gevolg van zonnebrand. Vitamine D blijkt niet alleen onstekingen als gevolg van zonnebrand tegen te gaan, maar activeert tevens een gen dat betrokken is bij het herstel van de huid.

Wat is zonnebrand
Wat is zonvergiftiging
Mogelijke symptomen van zonnebrand
Mogelijke symptomen van zonvergiftiging
Mogelijke oorzaken van zonnebrand
Mogelijke oorzaken van zonvergiftiging
Betacaroteen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit