Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een verwonding

Wonden, schaafwonden, snijwonden,bloedingen

Schaafwonde

Is een oppervlakkige wond waarbij de buitenste laag van de huid is beschadigd. Er komt nauwelijks bloed uit, vaak alleen wat kleine bloedplekjes/puntjes. Deze bloedpuntjes kunnen wel behoorlijk irriteren en pijn doen. Dit komt doordat bij een schaafwond de bovenste laag van de huid afgeschaafd wordt waardoor de zenuwuiteinden beschadigd raken. Rondom de schaafwond reageert de huid meestal snel om de schade te herstellen. Het herstel van de huid kan samen gaan met pijn, zwelling, roodheid en warmte.

Snijwonde

Is een wond waarbij de huid ingesneden is. Voor snijwonden dieper dan 1 cm raadpleeg je beter een deskundige. Oppervlakkige snijwonden kan je echter gewoon thuis behandelen, zelfs als ze heel erg bloeden. Bij het doorsnijden van de huid kunnen verschillende structuren beschadigd worden, zoals de bloedvaten of de zenuwuiteinden. Daarom bloeden sommige snijwonden meer dan andere en zijn sommige pijnlijker dan andere. Heb je erg diep gesneden, dan is het zelfs mogelijk dat ook de spieren beschadigd zijn.
Gotu kola bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, werkt versterkend op het bindweefsel, herstelt elasticiteit en regelt keratinisatie (beschermlaag voor de huid). Gotu kola werkt ontstekingsremmend en stimuleert wondgenezing.
Wat te doen bij een verwonding
Een verwonding natuurlijk behandelen
Gotu kola bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit