Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging
Voedselvergiftiging is meestal een door ziektekiemen veroorzaakte ontsteking van het slijmvlies van maag en darmen. Als men voedsel onvoldoende opwarmt of kookt, kunnen de daarin aanwezige bacteriën zich gaan vermenigvuldigen.

In het lichaam zijn organen als de lever en nieren constant bezig afvalstoffen en toxines onschadelijk te maken en af te voeren. Sommige voedingsstoffen en kruiden kunnen deze processen helpen ondersteunen.

De meeste voedselvergiftigingen verdwijnen binnen 48 uur, maar symptomen van voedselvergiftiging kunnen wel 10 dagen aanhouden.
Plantaardige kool (actieve kool) is een sterkst natuurlijke adsorptiemiddel en wordt goed verdragen in het spijsverteringskanaal. Actieve kool kan verschillende substanties adsorberen zoals bacteriën, gifstoffen, gassen en deze via de ontlasting afvoeren. Actieve kool is daarom goede inzet bij voedselvergiftiging.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Voedselvergiftiging natuurlijk behandelen
Plantaardige kool bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit