Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van een voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging
  • Vaak gaat het om salmonella en staphylococcus-soorten
  • Lysteria is een andere bacteriesoort en bevindt zich soms in zachte kaassoorten en paté, maar veroorzaakt bij gezonde volwassenen meestal geen klachten
  • De bacterie campylobacter kan voorkomen in kip, vis of ongepasteuriseerde melk en veroorzaakt vaak bloederige diarree
  • Rotavirussen kunnen een voedselvergiftiging veroorzaken door direct contact met besmette ontlasting of braaksel. Op deze manier kunnen hele gezinnen en/of schoolklassen besmet geraken
Plantaardige kool (actieve kool) is een sterkst natuurlijke adsorptiemiddel en wordt goed verdragen in het spijsverteringskanaal. Actieve kool kan verschillende substanties adsorberen zoals bacteriën, gifstoffen, gassen en deze via de ontlasting afvoeren. Actieve kool is daarom goede inzet bij voedselvergiftiging.
Wat is voedselvergiftiging
Mogelijke symptomen
Voedselvergiftiging natuurlijk behandelen
Plantaardige kool bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit