Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is schizofrenie

Schizofrenie, aandoening met stemmen in het hoofd, gespletenheid
Schizofrenie betekent een gespleten of gefragmenteerde geest en is een chronische, ernstige psychische aandoening, dat invloed heeft op hoe iemand denkt, voelt en zich gedraagt.

Schizofrenie kan zich op elke leeftijd ontwikkelen, maar de eerste symptomen worden meestal waargenomen op de leefftijd tussen de 20 en 30 jaar.

Het verhaal van een schizofreen klinkt de toehoorder onwerkelijk en gestoord in de oren, zijn/haar ideeën lijken verward, vaag, bizar en soms zelfs komisch. Een gebrek aan initiatief en energie komt ook vaak voor.

De schizofreen gedraagt zich onvoorspelbaar en tegennatuurlijk en lacht bijvoorbeeld om slecht nieuws en huilt zonder duidelijke aanleiding. Hierop is de term gespleten persoonlijkheid gebaseerd en niet zozeer op de aanwezigheid van 2 verschillende persoonlijkheden.

De schizofreen kan tegelijkertijd lijden aan een depressie.

Ernstige aanvallen van schizofrenie kunnen enkele weken of langer aanhouden. Sommige mensen hebben slechts één enkele aanval, maar meestal komt de aandoening na een soms vrij lange periode weer terug. Ook met behandeling kan schizofrenie met de jaren verergeren en zelfs permanent worden. De aandoening is niet alleen een kwelling voor de schizofreen, maar heeft ook een verwoestende uitwerking op de overige gezinsleden.
Chronische stress, een trauma en angsten kunnen aan de basis liggen van schizofrenie. L-theanine is een in wateroplosbaar aminozuur en één van de belangrijkste actieve ingrediënten in de bladeren van de groene theeplant (Camellia sinensis). De structuur van L-theanine lijkt op glutamine, dit is een belangrijke boodschapperstof in de hersenen. L-theanine dringt zonder problemen door de bloed-hersenbarrière en veroorzaakt in de hersenen een rustgevend gevoel, een vergelijkbaar effect verkregen door een massage of meditatie en zorgt voor ontspanning zonder dat er een slaperig gevoel ontstaat, dit is meetbaar doordat het aantal alfa-golven in de hersenen toenemen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Schizofrenie natuurlijk behandelen
L-theanine bij bol.com

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit