Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is prostaatontsteking (prostatitis)

Prostatitis, prostaatontsteking
Prostatitis (ontsteking van de prostaat) wordt veroorzaakt door een combinatie van infectieziekten waarbij de prostaatklier betrokken is.

Acute bacteriële prostatitis

Acute bacteriële prostatitis omvat naar schatting tot 10 procent van alle prostatitis-diagnoses, waardoor het de minst voorkomende vorm van de aandoening is. Het treft meestal mannen tussen de 20 en 40 jaar en mensen ouder dan 70 jaar.

Chronische bacteriële prostatitis

Chronische bacteriële prostatitis omvat terugkerende infecties van de prostaat en urinaire symptomen die gedurende vele maanden komen en gaan. Wanneer een bacteriële infectie in de prostaat niet volledig is geëlimineerd, kunnen de symptomen van prostatitis terugkeren en moeilijk te behandelen worden.

Niet-bacteriële prostatitis/chronisch bekkenpijnsyndroom

Chronische prostatitis is de meest voorkomende en minst begrepen vorm van prostatitis, goed voor 90 procent van de gevallen. Geschat wordt dat het 10 tot 15 procent van de mannen in de Verenigde Staten treft en het kan op elke leeftijd voorkomen. Chronische prostatitis is wanneer er bekkenpijn en andere symptomen van prostatitis zijn, maar bacteriën veroorzaken dit niet.

Asymptomatische inflammatoire prostatitis

Asymptomatische inflammatoire prostatitis omvat een ontsteking van de prostaatklier. Het enige symptoom van dit type prostatitis is de aanwezigheid van witte bloedcellen in de prostaatvloeistof; in feite wordt dit type gewoonlijk pas incidenteel gediagnosticeerd na evaluatie van onvruchtbaarheid of prostaatkanker.
Quercetine helpt pijn te verminderen bij een prostaatontsteking.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Prostaatonsteking natuurlijk behandelen
Quercetine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit