Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een urineweginfectie

Urineweginfecties
Als plassen pijn doet en het gevoel bestaat dat de blaas na het plassen nooit helemaal leeg is, dan is er waarschijnlijk sprake van een urineweginfectie, een blaasontsteking en/of urinebuisontsteking.

Urineweginfecties worden veroorzaak door schimmels, virussen en bacteriën. Ondanks de vele natuurlijke afweermechanismen van het lichaam, kunnen bepaalde bacteriën zich hechten aan het slijmvlies van de urinewegen en de plasbuis, blaas en nieren. De meeste urineweginfecties worden veroorzaakt door E. coli (Escherichia coli) bacterie die kan leven in darmholtes en vaginale holtes, rond de urinebuisopening en in de urinewegen.

Vooral vrouwen kunnen als gevolg van de korte urinebuis, heel gemakkelijk bacteriën of virussen in de blaas krijgen en daar een blaasontsteking veroorzaken. Ook geslachtsgemeenschap en/of medicijnen kunnen blaasontsteking veroorzaken. 20% van de vrouwen heeft last van chronische of regelmatig terugkerende urineweginfecties. Blaasontsteking komen bij mannen minder frequent voor.
D-mannose heeft het vermogen om terugkerende urineweginfecties te bestrijden en te voorkomen. D-mannose voorkomt dat bepaalde bacteriën (waaronder E. coli ) aan de wanden van de urinewegen blijven kleven.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Urineweginfectie natuurlijk behandelen
D-mannose bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit