Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn nierstenen

Nierstenen
De nieren lozen microscopisch kleine zout- en mineraaldeeltjes in de urineleider (de nauwe buis die naar de blaas loopt), waarna deze bij het plassen worden uitgescheiden. Problemen dreigen als de deeltjes zich door chemische onbalans en andere processen verbinden tot kristallen die zich na verloop van tijd tot een niersteen ontwikkelen. Als deze steen zich verplaatst naar de nauwe urineleider, kan de niersteen pijn veroorzaken, die kan variëren van zeurend tot ondraaglijk en vaak gepaard gaat met misselijkheid en braken. De blokkade kan tot een urineweginfectie leiden. Blijft de steen steken in het nierbekken, dan ontstaat er een infectie, maar meestal geen acute pijn.

Nierstenen kunnen in verschillende maten en vormen voorkomen en variëren van zeer kleine microscopische kristallen tot stenen zo groot als een aardappel.
Nierstenen kunnen behoorlijk pijn doen, een steentje kleiner dan een rijstkorrel kan al veel ellende veroorzaken.

De nier filtert het bloed en verwijdert overtollig water en afval waaronder chemische stoffen om urine te produceren. Urine gaat van elke nier via de urineleider naar de blaas en daarna uit het lichaam via de plasbuis, als de blaas vol is. In de urine zijn veel afvalstoffen opgelost. Deze vormen organische en anorganische kristallen. Soms klonteren die kristallen aan elkaar tezamen met eiwitten en vormen een steen.
Chrysanthellum doet gruis en kleine steentjes van minder dan 3 mm verdwijnen en stabiliseert grote stenen. De pijn wordt verminderd en de afscheiding van urine neemt toe. Een regelmatige behandeling is noodzakelijk om herhaling te voorkomen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Nierstenen natuurlijk behandelen
Chrysanthellum bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit