Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is netelroos

Netelroos
Netelroos (galbulten, urticaria) zijn heftig jeukende, rode, gezwollen plekken op het lichaam, een allergische reactie dat fysisch en psychisch ongemak geeft. De uitslag kan overal op het lichaam voorkomen en varieert van kleine, rode puistjes tot flinke bulten met een doorsnede van een centimeter en meer. De bulten kunnen onderling verbonden zijn, waardoor striemen ontstaan. Soms kunnen de striemen samenvloeien en grotere plaques vormen. Netelroos is het gevolg van het vrijkomen van histamine en verwante stoffen.

Bij een plotseling jeukende huiduitslag met bleke tot roze, licht gezwollen vlekken, is de kans groot dat er sprake is van netelroos. Soms verdwijnt de uitslag al na enkele minuten, maar de uitslag kan ook enkele dagen of zelfs weken aanhouden.

Men kan beter uitwendig netelroos dan inwendig netelroos krijgen, want de ademhaling kan ernstig bemoeilijkt worden, als netelroos in de mond en/of de tong grote zwellingen veroorzaak.
Quercetine is een natuurlijk antihistaminicum en werkt ontstekingsremmend en voorkomt dat immuuncellen histamine afgeven, die allergische reacties zoals netelroos veroorzaken.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Netelroos natuurlijk behandelen
Quercetine bij bol.com

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit