Doorgaan naar hoofdcontent

Netelroos natuurlijk behandelen

Netelroos

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) remmen de synthese en afgifte van histamine, meer nog dan vitamine C. Samen hebben ze een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie OPC's en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

Perilla

Zwarte netel (perilla) olie werkt ontstekingsremmend, anti-allergisch, is een antioxidant en verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem. Helpt ondersteunend bij hooikoorts en allergieën zoals netelroos.

Quercetine

Quercetine heeft een remmend effect op de afscheiding van histamine, waardoor quercetine mogelijk symptomen van seizoensgebonden allergieën en voedselallergieën, astma en huidallergieën zoals eczeem kan verminderen. Histamine komt vrij wanneer het immuunsysteem een allergie of gevoeligheid detecteert. Histamine is de oorzaak van ongemakkelijke symptomen die we ondervinden wanneer het lichaam een allergische reactie heeft. Quercetine kan helpen bij het stabiliseren van het vrijkomen van histamine uit bepaalde immuuncellen, wat resulteert in verminderde symptomen.

Vitamine D

Vitamine D tekort in de vroege kinderjaren is geassocieerd met een verhoogde kans op astma, een piepende ademhaling, netelroos, eczeem en allergieën. Een vitamine D-tekort is gerelateerd aan een verhoogde kolonisatie van schadelijke bacteriën in de bovenste luchtwegen en een verhoogde kans op ernstige luchtweginfecties. Beiden zijn risicofactoren voor het ontstaan van astma.

Vitamine E

Het direct op de huid aanbrengen van vitamine E is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel vitamine E in het lichaam significant kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid. Vitamine E (creme, olie of balsem) verbetert de conditie van de huid (elasticiteit, droogheid, ruwheid, schraalheid). De huid wordt terug elastischer, minder droog, ruwheid en schraalheid van de huid verdwijnt en rimpels worden minder uitgesproken. Vitamine E is een belangrijke vetoplosbare antioxidant in de huid, wordt gebruikt voor de behandeling van vrijwel alle soorten huidaandoeningen.

Wat is netelroos
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Quercetine bij bol.com

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit