Doorgaan naar hoofdcontent

Premenstrueel syndroom (PMS) natuurlijk behandelen

premenstrueel syndroom, PMS

Dong quai

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt dong quai (Chinenes engelwortel) toegepast bij vrouwenklachten zoals premenstrueel syndroom (PMS), overgangsklachten (menopauze) en een verlaagd libido. Dong quai werkt versterkend op de vrouwelijke voortplantingsorganen.

L-tyrosine

L-tyrosine vermindert een aantal symptomen van het premenstrueel syndroom. Magnesium, vitamine B3, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur, vitamine C en de spoorelementen ijzer en koper werken ondersteunend voor l-tyrosine. Een goede multi-vitamine helpt en ondersteund l-tyrosine.

Maca

Maca lijkt een normaliserende werking te hebben op de hormonale disbalans. Op grond van traditioneel gebruik en het voorschrijven van maca door deskundigen gespecialiseerd in complementaire geneeskunde, is gebleken dat maca de symptomen van premenstrueel syndroom (PMS) zoals krampen, opgeblazen gevoel, hoofdpijn en andere klachten kan verlichten.

Mangaan

Samen met calcium kan mangaan de symptomen van PMS verlichten, zoals gevoeligheid, spierpijn, angst, stemmingswisselingen en slaapproblemen.

Monnikspeper

Monnikspeper (vitex agnus castus) kan symptomen die kunnen optreden tijdens de menstruatie verminderen zoals vocht vasthouden, verstopping (constipatie), buikpijn, rugpijn, eetbuien, prikkelbaarheid, neerslachtigheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn, hartkloppingen en vermoeidheid. Psychische en lichamelijke klachten van PMS en PMDD kunnen sterk verminderen.

Vitamine B1

Thiamine (vitamine B1) vermindert het risico op PMS klachten.

Vitamine B6

Vitamine B6 is nodig voor het goed functioneren van het hormoonstelsel en zenuwstelsel. Vitamine B6 helpt bij PMS vanwege de positieve effecten op specifieke neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de pijnbestrijding in de hersenen en het vermogen om de doorbloeding van de hersenen te verbeteren en hormonen te beheren. Vitamine B6 vermindert premenstrueel syndroom (PMS)-klachten, vooral in combinatie met magnesium zoals borstpijn, misselijkheid, krampen, vermoeidheid en hoofdpijn. Bovendien kunnen de potentiële voordelen van vitamine B6 voor de huid zelfs helpen bij het verminderen van acne die optreedt voordat de menstruatiecyclus begint. Het wordt aanbevolen voor vrouwen die veel last hebben van PMS-symptomen om regelmatig vitaminen B's te nemen, vooral in de 10 dagen voor de menstruatie.

Vitamine B's

Vitamine B6 is nodig voor het goed functioneren van het hormoonstelsel en zenuwstelsel. Vitamine B6, vitamine B1 en vitamine B2 verminderen het risico op PMS klachten. Vitamine B's zijn van belang voor de synthese van neurotransmitters die betrokken zijn bij PMS.

Vitamine D

Vitamine D tekort kan premenstrueel syndroom (PMS) klachten versterken, zoals psychische en lichamelijke klachten die afhankelijk zijn van de menstruatiecyclus.

Zilverkaars

Zilverkaars (Cimicifuga racemosa) wordt gebruikt bij menstruele klachten (PMS), menstruatieklachten en overgangsklachten. Zilverkaars stimuleert de neurotransmitters van het zenuwstelsel en bindingen aan de oestrogeenreceptoren. Zilverkaars bevat fyto-oestrogenen, vangt een oestrogeengebrek op bij tekorten en fungeert als een zwak oestrogeen, vermindert de progesteronproductie ten voordele van oestrogeen. Uit een goed gecontroleerd onderzoek bleek dat vrouwen na 12 weken meer baat hadden bij het zilverkaarsextract dan bij hormonale suppletietherapie. Vooral het aantal opvliegers nam door het gebruik van zilverkaars extract sterk af, verlicht depressieve gevoelens en angst tijdens de menopauze. Meestal duurt het 4 tot 8 weken voordat de effecten van suppletie merkbaar worden.
Hormonale veranderingen kunnen premenstruele symptomen veroorzaken. DIM (diindolylmethaan) heeft de potentie om hormonale onbalans terug te normaliseren, Dim stimuleert het lichaam om het oestrogeenspiegel in evenwicht te brengen.
Wat is het premenstrueel syndroom (PMS)
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
DIM diindolylmethaan bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit