Doorgaan naar hoofdcontent

Peesontsteking natuurlijk behandelen

Peesontsteking, tendinitis

Bergthee

Bergthee zorgt dat pijnlijke gewrichten kunnen ontspannen, enkele druppels bergthee (wintergreen) zalf, -gel of -olie kan pijn bij gezwollen en geïrriteerde pijnlijke spieren en gewrichten verminderen.

Duivelsklauw

Duivelsklauw werkt ontstekingsremmend, vermindert neuropathische pijn (aandoening van de zenuwen) en postoperatieve pijn (na een heelkundige ingreep). Duivelsklauw kan toegepast worden bij reumatische aandoeningen gekenmerkt door chronische ontstekingen, beschermt het kraakbeen en vermindert zwellingen bij chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Glucosamine

Glucosamine is een aminosaccharide dat helpt bij het aanmaken van kraakbeen en het verhogen van gewrichtsvloeistof, waardoor gewrichtsafbraak wordt voorkomen en de pijn wordt verlicht bij artrose. Glucosamine kan even goed pijnstillend werken zoals paracetamol of ibuprofen. Pijnstillers werken echter sneller dan glucosamine dat 4 tot 8 weken nodig heeft om pijnverlichtend te werken. Mensen die glucosamine nemen, moeten vaak nog pijnstillers nemen voor pijnopflakkeringen.

Heermoes

Heermoes herstelt, versterkt en versoepelt het skelet, kraakbeen, pezen en gewrichtsbanden. Verhoogt de weerstand van bindweefsels tegen ontstekingen, remt het verouderingsproces in de elastische weefsels en bevordert wondgenezing, remineralisatie en aanbrengen van mineralen voor de bindweefsels.

Kurkuma

Curcumine een inhoudsstof van kurkuma remt zowel acute als chronische ontstekingsprocessen. Dit is vooral te danken aan het feit dat curcumine ontstekingsbevorderende arachidonzuur-stofwisselprodukt tegengaat (arachidonzuur behoord tot de familie van Omega 6-vetzuren). Ook remt curcumine de geactiveerde NF-kB (nuclear factor kappa B). NF-kB ligt aan de basis van chemische reacties waarmee het lichaam zich beschermt tegen verwondingen, infecties en schadelijke stoffen. Als NF-kB wordt geactiveerd, dan schiet het verdedigingsmechanisme van de cel in actie. Wanneer NF-kB niet in toom wordt gehouden, keert het verdedigingsmechanisme van het lichaam zich tegen zichzelf.

L-lysine

L-lysine bevordert de calciumopname vanuit het maagdarmkanaal, is goed voor de botaanmaak, is van belang voor de aanmaak van collageen en daarmee voor de sterkte van pezen, banden, bloedvaten, huid en andere weefsels.

MSM

MSM (methylsulfonylmethaan) zorgt voor een goede structuur en elasticiteit van het bindweefsel, is een uitstekend middel voor het behoud van soepele spieren, gewrichten en bevordert de stootkussenfunctie van kraakbeen. Tekort aan MSM zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM helpt bij het voorkomen van spierkrampen, spierpijnen en (sport)blessures. MSM gel of crème wordt snel en zeer goed opgenomen door de huid. MSM gel biedt snel verlichting van pijn en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel, wat de elasticiteit en soepelheid ervan bevordert.

Silicium

Kiezelzuur (silicium) is een bio-actief spoorelement dat een gunstige invloed heeft op het botweefsel. Silicium heeft het vermogen om de de mineraalvoorziening in de botten te reguleren, wat heel gunstig is voor het versterken van botweefsel. Sommige ontstekingen zijn moeilijk te behandelen, omdat sommige delen van het lichaam moeilijk doorbloed worden en daardoor de genezing moeilijk verloopt. Genezing is alleen mogelijk als de onstoken plaats voorzien wordt van bouwstoffen en zuurstof. Een gel op basis van silicium voor uitwendig gebruik is geschikt om het genezingsproces van een ontsteking te versnellen.

Zwarte bes

Ribes nigrum (zwarte bes) werkt ontstekingsremmend, pijnstillend op de gewrichten en helpt peesontstekingen te verminderen.

Wat is een peesontsteking
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Glucosamine en MSM bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit