Doorgaan naar hoofdcontent

Oorsuizen (tinnitus) natuurlijk behandelen

Tinnitus, oorsuizen, fantoomgeluid

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba ondersteund de bloeddoorstroming in de hersenen en beschermt de zenuwcellen tegen het afsterven ten gevolge van oxidatieve stress, als er nog geen uitgesproken necrose (afsterven) van zenuwweefsel is, ginkgo biloba heeft de potentie te helpen bij geheugenzwakte, het verbeteren van de concentratie, begripsvermogen, denkvermogen, kenniswerving en aanleren, afgenomen helderheid van geest, slechte gedachte ordening, verminderde alertheid, desoriëntatie, verwardheid (incoherentie), seniliteit, schizofrenie, de ziekte van Parkinson en kan de beginfase van vasculaire dementie en de ziekte van Alzheimer of van mengvormen van beide afremmen. Bij een minder goede doorbloeding van de hersenen (cerebrale doorbloedingsstoornissen) treden klachten op die op het eerste gezicht lijken op de beginstadium van dementie. De meest voorkomende symptomen zijn: zwak geheugen, concentratiestoornissen, verwardheid, vermoeidheid, angst, depressie, duizeligheid, oorsuizen, gehoorstoornissen, hoofdpijn en/of migraine.

Magnesium

Magnesium bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen en houdt gezonde gehoorzenuwen in stand. Magnesium supplementen kan oorsuizen verminderen.

Niacine

Niacine (vitamine B3) verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen en oren.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) verbeteren de doorbloeding van het binnenoor, wat de symptomen van tinnitus kan verlichten.

Co-enzym Q10 (ubiquinol)

Ubiquinol kan chronisch oorsuizen verminderen bij mensen met een lage plasma co-enzym Q10 spiegel.

Vitamine B12

Vitamine B12 helpt bij de productie van myeline, een vettige substantie die zenuwen in het binnenoor beschermt. Er is een verband tussen een vitamine B12 tekort en tinnitus. Vermoedelijk kan door een vitamine B12 tekort, de myelineschede (isolerende laag rondom zenuwuiteinden) worden aangetast en dit kan leiden tot oorsuizen.

Wat is oorsuizen (tinnitus)
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Vitamine B12 zuigtabletten bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit