Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is incontinentie

Incontinentie, urineverlies
Als het moeilijk wordt om de urine op te houden, spreken we van incontinentie (een aandoening die voor veel ongemak kan zorgen).

Urineverlies bij kinderen kan het gevolg zijn van onzekerheid.

Bij vrouwen kan incontinentie wijzen op een verzakking van de vagina of baarmoeder.

Bij mannen kan een prostaataandoening de oorzaak zijn.

Beide seksen kunnen de controle over de blaas verliezen door een beroerte of dwarslaesie (een onderbreking van de zenuwbanen die in het ruggenmerg lopen).

Incontinentie voor de ontlasting is soms het gevolg van constipatie. De darm kan zo erg verstopt raken door harde ontlasting, dat er zonder waarschuwing vooraf alleen nog vloeibare ontlasting kan passeren. Het verzorgen van een incontinent persoon (zeker als men oud en bedlegerig is), is een zware en veeleisende taak. De onaangename geur van natte of bevuilde kleren en beddengoed is zowel voor de persoon zelf als voor de verzorger zeer beschamend.
Pompoenpitolie regelt en bevordert het samentrekken van de blaasspier, werkt krampwerend en versterkt het effect op de blaashals (vermindert de spanning van de gladde spiercellen van blaas en urinewegen). Pompoenpitten kunnen ondersteunend werken bij plasproblemen: onwillekeurig urineverlies bij hoesten, niezen, lachen, persen en onwillekeurig urineverlies door een niet te onderdrukken aandrang tot urineren.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Incontinentie natuurlijk behandelen
Pompoenpitolie bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit