Doorgaan naar hoofdcontent

Te weinig witte bloedlichaampjes

Leukopenie, eukocytopenie, te weinig witte bloedlichaampjes
Te weinig witte bloedcellen (leukocyten), leukopenie of leucopenie (eukocytopenie) zorgen voor een verminderde weerstand. Witte bloedlichamen zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Door te weinig witte bloedlichaampjes in het lichaam kunnen er allerlei infecties en ziektes ontstaan.

Witte bloedcellen zijn een groep cellen die zich in het bloed en het lymfeweefsel bevinden en het lichaam moeten beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen, zoals bacteriën, virussen en schimmels. De aantallen en typen leukocyten in het bloed kunnen variëren, maar normaal gesproken vertegenwoordigen de witte bloedcellen slechts ongeveer 1 % van het totale bloedvolume. Tot de witte bloedcellen behoren leukocyten, lymfocyten en monocyten. Lymfocyten zijn de op één na talrijkste soort witte bloedcel.

Op grond van hun structuur en de plaats waar ze hun definitieve vorm en functie aannemen, wordt deze soort in 2 typen onderverdeeld: T-lymfocyten en B-lymfocyten. Monocyten zijn grote witte bloedcellen die gewoonlijk inactief zijn, maar door bepaalde infecties of letsels geactiveerd worden. Een andere functie van de monocyten is het afgeven van bepaalde chemische stoffen die het afweersysteem van het lichaam reguleren.
T-cellen (witte bloedcellen) nemen in aantal toe als men kattenklauw (cat's claw) gebruikt.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Te weinig witte bloedlichaampjes natuurlijk behandelen
Cat's claw bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit