Doorgaan naar hoofdcontent

Onvruchtbaarheid natuurlijk behandelen

Onvruchtbaarheid, infertiliteit, impotent

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Ashwagandha

In de ayurvedische geneeskunde wordt ashwagandha gebruikt als een natuurlijk afrodisiacum dat het seksueel functioneren en de vruchtbaarheid bevordert. Verbetert de kwaliteit, hoeveelheid en beweeglijkheid van de spermacellen. Ook neemt de concentratie van het hormoon testosterongehalte in het bloedserum toe.

Cordyceps

Cordyceps bevordert de aanmaak van testosteron (in de cellen van Leydig in de testikels bij de man). Bevordert het libido, verbetert de kwantiteit van de mannelijke geslachtshormonen en het sperma.

D-asparaginezuur

D-asparaginezuur (DAA) controleert talrijke klieren in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor de productie en de afscheiding van hormonen. Deze hormonen reguleren natuurlijke processen in het lichaam, waaronder de voortplanting, slaappatroon, bloeddruk, energiegebruik, spijsvertering en metabolisme. D-asparaginezuur kan helpen de hormoonproductie te verhogen door accumulatie in de hypofyse en de teelballen, waardoor een hormonale reactie op gang komt. D-asparaginezuur kan ook de concentratie en de beweeglijkheid van sperma verhogen.

L-carnitine

Acetyl-L-carnitine (ALC) ondersteunt de vruchtbaarheid van de man. Carnitine is van groot belang voor de kwaliteit van het sperma (sperma is grotendeels van de vetverbranding afhankelijk).

Monnikspeper

De gedroogde bessen en zaden van monnikspeper (vitex agnus castus) bevatten glycosides (zoals agnuside), diterpenen, flavonoïden (zoals casticine) en alkaloïden en voorlopers van verschillende hormonen. Vitex agnus castus kan de vrouwelijke hormoonspiegels van de voortplantingscyclus reguleren.

Mucuna pruriens

Mucuna pruriens verhoogt dopamine en verlaagt prolactine, l-dopa is een belangrijke inhoudsstof van mucuna pruriens. Dopamine is een neurotransmitter die ons energie geeft en zorgt dat we ons daadkrachtig en plezierig voelen. Volgens de natuurlijke klok van ons lichaam hoort dopamine juist ’s morgen voldoende aanwezig te zijn. Het verlaagt daarmee het hormoon prolactine dat juist ’s nachts een hoog niveau moet hebben, prolactine stimuleert ons afweersysteem. Overdag zorgt een hoog prolactine-spiegel voor allerlei problemen, waarvan de minste een enorme drang naar zoet en koolhydraten is. Daarnaast kan een hoog prolactine-spiegel overdag het goed functioneren van de geslachtshormonen tegengaan en wordt het geassocieerd met ernstige welvaartsziekten. Mucuna pruriens reguleert via de dopamine-prolactine relatie ons sekshormonale systemen en ons afweersysteem.

Salie

Salie bevat fyto-oestrogenen en kan hierdoor het hormonaal evenwicht bij de vrouw normaliseren. Salie heeft een lichte oestrogeenwerking bij oestrogeentekort en heeft een afremmende werking bij overmaat aan oestrogeen. Salie bevordert de geslachtsdrift bij de vrouw.

Ubiquinol

Ubiquinol verbetert de spermakwaliteit van onvruchtbare mannen en verhoogt de kans op een zwangerschap.

Vitamine B1

Thiamine (vitamine B1) tekort remt de rijping van oöcyten (voorlopers van de eicellen). Een mild vitamine B1-tekort bleek niet van invloed op de kwaliteit van de oöcyten, maar een ernstig tekort kan leiden tot een toename van afwijkende oöcyten met 30%.

Vitamine B12

Vitamine B12 vermindert de kans op zwangerschapsmisselijkheid, belangrijk voor de ontwikkeling van het embryo en als preventie tegen neuraalbuisdefecten. Vitamine B12 is zowel voor als tijdens de zwangerschap belangrijk. Vitamine B12 tekort wordt in verband gebracht met onvruchtbaarheid.

Vitamine E

Vitamine E helpt bij nadelige inwerking op de geslachtshormonen bij de vrouw, houdt het voortplantingssysteem gezond.

Zink

Zink is een essentieel mineraal dat direct betrokken is bij de aanmaak van hormonen. Zink heeft een anti-aromatase werking en kan het enzym blokkeren dat testosteron omzet naar oestrogeen. Een tekort aan zink kan de activiteit van oestrogeen verdubbelen. Zink is van belang bij de vorming van zaadcellen en daarom een belangrijk mineraal voor de voortplantingen zorgt voor het behoud van gezond prostaatweefsel. Zo bevat de prostaat tot 10 x meer zink dan welk ander deel van het lichaam. Zink beschermt het prostaatweefsel tegen vrije radicalen en verhindert de omzetting van het enzym 5-alpha-ructase in het hormoon dihydrotestosteron. Zink heeft belangrijke functies in het lichaam, een zinktekort kan verschillende symptomen met zich meebrengen zoals impotentie en verminderde vruchtbaarheid.

Zoethout

Zoethout heeft een oestrogeenachtig werking en kan toegepast worden bij menstruatie- en vruchtbaarheidsgerelateerde problemen, onder andere als een natuurlijke remedie voor PMS.

Reacties

    Powered By ConvertKit