Hibiscus sabdariffa, Jamaicazuring, rode zuring, karkade, carcade, roselle
De inhoudsstoffen anthocyanines en polysachariden maken van hibiscus een sterke antioxidant.
Van de hibiscusbloemen wordt thee gemaakt die men koud of warm kan drinken.
In voedingsmiddelen en dranken wordt hibiscus gebruikt als smaakstof. Het wordt ook gebruikt om geur, smaak of het uiterlijk van theemengsels te verbeteren.
Supplementen en extracten
Geneeskracht van hibiscus
Meestal worden de donker gekleurde bloemen van hibiscus sabdariffa gebruikt, ze bevatten heel veel vitamine C.De inhoudsstoffen anthocyanines en polysachariden maken van hibiscus een sterke antioxidant.
Van de hibiscusbloemen wordt thee gemaakt die men koud of warm kan drinken.
In voedingsmiddelen en dranken wordt hibiscus gebruikt als smaakstof. Het wordt ook gebruikt om geur, smaak of het uiterlijk van theemengsels te verbeteren.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hibiscus
Hibiscus heeft het vermogen om hoge bloeddruk te verlagen. Waarschijnlijk kan hibiscus ook helpen om hoge triglyceriden, hoge LDL-cholesterolgehalte en de opname van koolhydraten tot op zekere hoogte te remmen.Hibiscus sabdariffa heeft de potentie om de opname van koolhydraten tot op zekere hoogte af te remmen en is een hulpmiddel bij het normaliseren van de bloeddruk.
Waarvoor kan hibiscus gebruikt worden
Dosering van hibiscus
- Thee van hibiscus kan meerdere malen per dag gedronken worden.
Bijwerkingen en waarschuwingen van hibiscus
- Volgens sommige bronnen beter te vermijden tijdens het begin van de zwangerschap vanwege een mogelijke menstruatie bevorderend effect.
Index
AandoeningenSupplementen en extracten
Reacties