Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn luizen

Luizen, luis, hoofdluizen, hoofdluis, schaamluis, schaamluizen
Luizen zijn kleine parasieten, ze lijken op kleine grijsachtig spinnetjes. die zich in de haren nestelen en zich met bloed voeden, luizen zijn dol op bloed en zetten zich vast op de schedel waar ze zich zeer snel vermenigvuldigen.

Luizen zijn met het blote oog zichtbaar, maar ze zijn slechts 2 tot 3 millimeter lang.

Luizen hebben geen vleugels hebben, ze kruipen rond en dat zorgt er waarschijnlijk voor de jeuk.

Luizen leven aan de oppervlakte van de huid, op de hoofdhuid. Om te kunnen leven, moeten ze bloed zuigen. Ze planten zich zeer snel voort: een vrouwtjesluis, dat groter is dan het mannetje, legt ongeveer 10 eieren (of neten) per dag. Deze neten hechten zich aan de haarwortels en groeien. Binnen de week zijn ze volwassen en in staat om op hun beurt eieren te leggen.

Soorten luizen

Hoofdluis (Pediculus humanus capitis)

Deze luizen ontwikkelen zich op de hoofdhuid en nek. De luizen hechten hun eieren aan de basis van de haarschachten. Hoofdluizen worden meestal gevonden in de nek en achter de oren.

Kleerluizen

Deze luizen leven in kledij en in het beddengoed. Kleerluizen treffen het vaakst mensen die niet in staat zijn om regelmatig kleding te wassen.

Schaamluis

Deze luizen komen voor op het haar en de huid van de schaamstreek. Minder vaak kan het voorkomen bij grof lichaamshaar zoals dat van de borst, wenkbrauwen of wimpers.
Als je luizen wilt verwijderen, is het belangrijk om zowel de luizen als de luizeneieren te doden om effectief te zijn. Voeg 2 eetlepels neem olie toe in de shampoo of gebruik neem shampoo en was het haar, laat 10 tot 15 minuten intrekken.
Mogelijke symptomen
Luizen natuurlijk bestrijden
Neem olie bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit