Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn etalagebenen

Etalagebenen, claudicatio intermittens, perifeer arterieel vaatlijden
Etalagebenen (claudicatio intermittens) zijn één van de symptomen van perifeer arterieel vaatlijden, een ziekte van de slagaders in de benen tengevolge van een vernauwing van de slagaders in de benen. Dat gebeurt door verharding en afzetting van vet plaques in de slagaderwand. Die verstopping ontstaat geleidelijk door slagaderverkalking, die ook tot hartziekte, hartaanval en beroerte kan leiden.

Als een vernauwing in de slagaders van de benen ontstaat, kan er niet genoeg zuurstofrijk bloed door de vaten stromen om de weefsels en spieren te voeden. Tijdens het lopen krijgt men pijn die verdwijnt als men stilstaat (etalagebenen). Als de vernauwingen in de slagaders verergeren, kan de pijn zich ook al na enkele meters lopen tot zelfs in rusttoestand voordoen. Er kunnen wondjes op de voeten ontstaan waarna het weefsel soms afsterft, een gevaarlijke situatie die gangreen wordt genoemd.
L-arginine werkt gunstig bij het verminderen van ontstekingen aan de bloedvaten, voldoende arginine-verbindingen in het bloed kunnen de weefselfuncties verbeteren en de kans op etalagebenen verminderen. L-arginine verbetert de bloedstroom bij mensen met verstopte bloedvaten (coronaire hartziekte) en verlaagt de cholesterol- en triglycerideniveaus.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Etalagebenen natuurlijk behandelen
L-arginine bij bol.com

Reacties

    Powered By ConvertKit