Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is impotentie

Impotentie, erectieproblemen, potentie
Impotentie is het onvermogen van een man om een erectie lang genoeg vol te houden voor normale, bevredigende geslachtsgemeenschap (erectiestoornissen). Erecties beginnen in de hersenen met een gedachte die verband houdt met seksueel verlangen. Vervolgens gaat een chemische boodschap van de hersenen naar de penis. De bloedtoevoer naar de penis neemt toe naarmate de bloedvaten die naar het voortplantingssysteem leiden zich ontspannen en zorgen voor een betere bloedsomloop. Het bloed raakt gevangen in de penis. Dit leidt ertoe dat de penis rechtop gaat staan. Om dit allemaal goed te laten verlopen en om de erectie te behouden, mag er geen probleem zijn met de gedachte, met de boodschap die naar de bloedvaten en penis wordt gestuurd en de bloedcirculatie.

De seksuele opwinding wordt gekenmerkt door een verhoogde bloedtoevoer naar de genitaliën, het bloed wordt in het sponzige weefsel van de penis gepompt, waardoor deze opzwelt en stijf wordt.
Waarvan is dit proces is afhankelijk:
  • Een ingewikkeld bloedvatensysteem in de penis en bekkenstreek
  • De zenuwen die deze beheersen
  • Het centrale zenuwstelsel
  • Het juiste evenwicht tussen de hormonen die door een signaal van de hersenen worden vrijgegeven
  • De erotisch gerichte ontvankelijkheid.
Bij een verstoring van welke aard ook (lichamelijk, neurologisch, chemisch of psychisch), kan er op het gewenste moment geen erectie optreden, men spreekt dan van impotentie (erectiele insuffiëntie).

Bijna elke man heeft wel eens een erectiestoornis, meestal tijdelijk. Er is nauw verband tussen het vermogen een erectie te hebben en vast te houden en het zelfbeeld van de man. Dat komt voor een deel door de algemene veronderstelling (instinctief of aangeleerd) dat de man bij de seksuele gemeenschap het initiatief moet nemen, dat komt ook doordat de man de seksuele daad niet kan volbrengen zonder volledige opwinding met de penis in erectie. Bovendien is voortplanting pas mogelijk als de man via een erectie tot een zaadlozing kan komen. Het is dus niet verwonderlijk dat mannen zowel trots als bang zijn als het om hun erecties gaat.
Maca kan het seksuele functioneren bij mannen en vrouwen verbeteren en verhoogt de geslachtsdrift. Maca bevat een relatief hoge concentratie aminozuren zoals L-tyrosine en L-fenylalanine, voorlopers van neurotransmitters, die mede het seksuele functioneren bepalen. Verder bevat maca de aminozuur L-arginine dat een rol speelt bij de vorming van stikstofoxide, wat impotentie bij mannen kan tegengaan. Het wordt niet uitgesloten dat de inhoudstoffen macamides en macaenes uit maca ook invloed uitoefenen op de seksualiteit, maar is nog niet wetenschappelijk bewezen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Impotentie natuurlijk behandelen
Maca bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit