Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is hoesten

Hoesten, hoest
Hoesten is een beschermende reflex om de luchtwegen vrij te maken en is meestal het gevolg van irritatie, een allergie of een infectie (zoals verkoudheid of griep).

Een aanhoudende hoest kan wijzen op een ernstiger aandoening (zoals astma, longontsteking, acute bronchitis, schade door roken, longkanker, tuberculose, hartfalen, aids).

De beste manier om uw hoest kwijt te raken, is de oorzaak weg nemen. Hoesten helpt vastzittend slijm of geïnhaleerd stof uit de longen te verwijderen. Een hese hoest kan een symptoom zijn van strottenhoofdontsteking of kroep (bij kinderen). Piept het kind na een hoestaanval, dan kan kinkhoest de oorzaak zijn.

Houdt de hoest langer dan 2 tot 3 weken aan of gaat de hoest vergezeld van koorts, pijn op de borst of bloed in het sputum (slijm uit de luchtwegen), waarschuw dan een deskundige.

Droge hoest versus natte hoest

Droge hoest

Hoesten zonder slijm of slijm in uw luchtwegen. Een kriebelende hoest wordt meestal veroorzaakt door een luchtweginfectie, zoals verkoudheid of griep, astma of door blootstelling aan (sigaretten)rook en andere irriterende stoffen. Kinkhoest is ook typisch droge hoest met diepe en snelle hoestbuien.

Natte hoest

Een natte hoest treedt op wanneer er een opeenhoping van slijm en vochtafscheiding in de luchtpijp en longen zit. Het produceren van slijm is een ontstekingsreactie van het lichaam, meestal tegen infecties. De constante opeenhoping en de hoeveelheid van slijm kan erg variëren
De longen hebben een grote behoefte aan L-glutathion, daarom zou bij iedere luchtwegaandoening de mogelijkheid op glutathion tekorten overwogen moeten worden. L-glutathion voorkomt dat overmatige slijmvorming optreedt, de opbouw van slijm in de luchtwegen is vaak een vroeg stadium van glutathion tekort. L-glutathion onderdrukt ook het kapotgaan van de beschermde capsule van eiwitten, waarin virussen zich verplaatsen, als virussen de bestemming hebben bereikt in het lichaam, wordt de capsule vernietigt en komen de virussen vrij.
Mogelijke oorzaken
Hoesten natuurlijk behandelen
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit