Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is Helcobacter pylori

Helicobacter pylori
Helcobacter pylori (H. pylori) is een bacterie dat leeft aan de oppervlakte van het slijmvlies in de maag.

Helcobacter pylori kan de binnenkant van de maag en het duodenum (vormt het begin van de dunne darm) infecteren.Bij sommige mensen kan Helcobacter pylori een infectie veroorzaken die het ontstaan van een zweer bevordert.

Helcobacter pylori speelt een belangrijke rol bij een maagzweer en maagontstekingen. Jongeren worden minder door deze aandoening getroffen dan oudere personen.

De meeste mensen die geïnfecteerd zijn met Helcobacter pylori hebben geen symptomen en weten niet dat ze geïnfecteerd zijn. Een aantal van deze bacteriën kunnen zonder schade aan te brengen in de maag en het duodenum leven.

Helcobacter pylori is de meest voorkomende oorzaak van duodenumzweren en maagzweren. Een zweer is waar de binnenkant van de maag of het duodenum beschadigd is door het zuur wat in de maag gemaakt wordt en het onderliggende weefsel blootligt. Als je de binnenkant van je darm zou kunnen zien, ziet een zweer er klein uit, een rode krater op de maag- of duodenumwand aan de binnenzijde.

De precieze manier waarop Helcobacter pylori zweren veroorzaakt bij sommige geïnfecteerde mensen is niet helemaal duidelijk. Je maag produceert normaal gesproken zuur om te helpen bij het verteren van eten en het doden van bacteriën. Dit zuur is bijtend dus produceren sommige cellen in de maag en het duodenum een slijmbarrière om de maag en het duodenum te beschermen. Er is normaal gesproken een balans tussen de hoeveelheid zuur die je maakt en de verdedigende slijm barrière. Een zweer kan zich ontwikkelen als er een verandering is in deze balans, waardoor het zuur in staat is de maag te beschadigen. Bij sommige mensen veroorzaakt H. pylori een ontsteking van de maag of het duodenum. Dit veroorzaakt dat de verdedigende slijmbarrière op een bepaalde manier verstoord wordt wat er voor zorgt dat het zuur de ontsteking en zelfs zweren kan veroorzaken.
De combinatie van zink en L-carnosine (zinlori 75) versterkt het natuurlijke beschermingsmechanisme van de maag doordat het de effecten van stress, Helicobacter pylori en een slechte levensstijl vermindert.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Helcobacter pylori natuurlijk behandelen
Zinlori bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit