Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is griep

Griep, influenza
Griep (influenza) is een besmettelijke virusinfectie die vooral in de winter slachtoffers maakt en bij vlagen in grote gebieden of zelfs in hele werelddelen voorkomt, men spreekt dan respectievelijk van epidemieën. Een griepepidemie (grieppandemie) krijgt de naam van de plaats waar hij het eerst is waargenomen. Soms wordt een gewone verkoudheid verwisseld met griep, maar echte influenza is ernstiger.

De ziekteverschijnselen bij COVID-19 (corona) lijken vaak op die van griep: verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, koorts. Maar COVID-19 wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2, terwijl griep wordt veroorzaakt door een influenzavirus. zowel griep als corona worden vooral verspreid door nauwe contacten.

Griep wordt vaak geminimaliseerd, hoewel de infectie beperkt blijft tot de bovenste luchtwegen, geeft het symptomen door het hele lichaam. Het griepvirus beschadigt de slijmvliezen van de luchtwegen, waardoor er zich vaak secundaire bacteriële infecties ontwikkelen, vooral bij mensen met een zwakke weerstand. Personen die lijden aan een hart- of een longaandoening, aan suikerziekte of andere stofwisselingsziekten, oudere mensen, zwangere vrouwen en baby's lopen bij griep extra gevaar en moeten zich dus extra wapenen om hun weerstand te vergroten.

Hoewel iedereen griep kan krijgen, lopen jonge kinderen, zwangere vrouwen en volwassenen van 65 jaar en ouder een groter risico om ernstige griepproblemen te krijgen.
Lapachol een bestanddeel uit pau d'arco heeft een stimulerende invloed op het immuunsysteem en is werkzaam bij allerlei vormen van virusinfecties zoals griep en verkoudheid.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Griep natuurlijk behandelen
Pau d'arco bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit