Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een tenniselleboog

Tenniselleboog tennisarm golfelleboog golfarm
Een tenniselleboog of tennisarm (laterale epicondylitis) is een pijnlijke ontsteking van de pezen (peesontsteking) die bepaalde spieren van de voorarm verbinden met de elleboog. Een golfelleboog (epidoncylitis medialis) is een vergelijkbare aandoening die pijn rond de binnenkant van de elleboog geeft.

Een tenniselleboog ontstaat door een overbelasting van de strekspieren van de pols en van de vingers en komt voort uit een constante uitrekking van de pezen op hun aanhechtingsvlak. Een tenniselleboog komt het vaakst voor bij sporters, vooral bij degenen die hun armen vaak en herhaaldelijk gebruiken zoals bij tennis en golf, maar ook andere activiteiten waarbij de armen repetitief werk moeten verrichten.
MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijke vorm van organisch zwavel. De (niet vettige) MSM gelvorm verstopt de poriën niet, waardoor MSM snel opgenomen wordt door de huid en hierdoor kan zorgen voor een snelle penetratie in de onderliggende diepe cellagen van de huid. MSM gel biedt verlichting van pijn en vermindert ontstekingsreacties bij een tenniselleboog.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Tenniselleboog natuurlijk behandelen
MSM gel bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit