Doorgaan naar hoofdcontent

Leverontsteking natuurlijk behandelen

Hepatitis, leverontsteking

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Artisjok

Artisjok bevat de inhoudsstof silymarine, dat heilzaam is tegen verschillende leverkwalen, door de lever te ondersteunen en te versterken. Silymarine heeft een organotrope werking (bijzondere verwantschap) met de lever, dat de levercellen beschermt en helpt bij leverschade door giftige chemicaliën zoals overmatig gebruik van alcohol, medicijnen, additieven en nog veel meer en is tevens een krachtige antioxidant. Silymarine weet het gehalte aan glutathion in de lever te verhogen. Glutathion is betrokken bij diverse ontgifftingsreacties in de lever. Artisjok stimuleert de algemene leverfunctie, beschermd de levercellen en hersteld de levercellen, ondersteunt de leverreiniging en werkt ontgiftend, helpt ondersteunend bij leverontsteking al dan niet met geelzucht. Een andere inhoudsstof in artisjok is cynarine, dat de galproductie positief stimuleert en verantwoordelijk is voor het mogelijk maken van de spijsvertering en het helpen bij de opname van voedingsstoffen. Artisjok helpt bij stoornissen van de beweeglijkheid van de galwegen, galblaasontsteking, galwegenaandoening, galkolieken, voorkomen van galstenen en verwijderen van galgruis.

Chrysanthellum

Chrysanthellum bevordert de galproductie en werkt beschermend op de lever, chrysanthellum wordt gebruikt om cirrose door alcoholmisbruik en gifstoffen te voorkomen, om te ontgiften (activering van cytochroom P450) en om de lever te herstellen na geelzucht, hepatitis, chemotherapie of langdurig drugsgebruik.

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) voorkomt progressie van niet-alcoholische steatohepatitis (NASH, leverontsteking), een ontsteking van de lever als gevolg van een progressieve vorm van leververvetting. DHA kan de nadelige effecten van Westerse voeding (rijk aan verzadigde vetten en suikers) op de lever tegengaan. Echter, voor het vermindering van de ziekteverschijnselen van NASH is een gezond voedingspatroon noodzakelijk en volstaat suppletie met alleen DHA niet.

Kalmegh

Kalmegh (andrographis) beschermt de lever (beter dan silymarine uit mariadistel), beschermt tegen toxines, helpt vrije radicalen te neutraliseren, helpt bij een zwakke lever en helpt bij leverinfecties (hepatitis).

Knoflook

Knoflook beschermt de lever tegen toxische stoffen zoals aflatoxine, benzopyreen en acetaminophen.

L-glutathion

L-glutathion speelt een aanzienlijke rol bij het ontgiften van de lever en dat is erg belangrijk aangezien we in onze moderne tijd veel te maken hebben met gifstoffen in onze leefomgeving en in onze voeding.

Mariadistel

Mariadistel helpt ondersteunend bij het voorkomen van leverschade door toxische inwerking, acute en chronische leveraandoeningen, stimuleert de groei van nieuwe en gezonde levercellen, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het glucosegehalte, blokkeert de giftige effecten van glucose op de nieren, verbetert de insulineresistentie en speelt een belangrijke rol bij de controle van glucose in de lever. Mariadistel helpt ondersteunend bij virale leverontsteking, geelzucht, chronische alcoholische hepatitis, ontoereikende functie van de lever, levercirrose veroorzaakt door alcohol, levercirrose bij diabetische patiënten, leververvetting, leverzwelling, galblaasontsteking, galkolieken en voedselvergiftiging.

Melatonine

Melatonine (N-acetyl-5-methoxytryptamine) verlaagt de concentratie van ontstekingsbevorderende cytokinen en kan zinvol zijn in de behandeling bij niet-alcoholische leverontsteking. Leverontsteking gaat gepaard met een toename van oxidatieve stress en apoptose (Een natuurlijk proces van afsterven van cellen) van levercellen wat uiteindelijk kan leiden tot levercirrose en leverfibrose.

Quercetine

Quercetine kan een antivirale werking hebben bij hepatitis C. Bioflavonoïden van quercetine kan de productie van het hepatitis C-virus verminderen, deels door remming van de vorming van zogenaamde heat-shock proteïnen. Suppletie met een hoge dosis quercetine is veilig en kan mogelijk zinvol zijn bij de behandeling van hepatitis C.

SAMe

SAMe (S-adenosylmethionine, S-adenosyl-L-methionine, SAM-e) lijkt bijzonder nuttig als ondersteuning bij het behandelen van chronische leveraandoeningen.

Schisandra

Schisandra beschermt de lever tegen schade, bevordert de leverwerking, bevordert het herstel van levercellen. Beschermt tegen leverontsteking door alcoholische of chemische oorsprong.

Taurine

Taurine (2-aminoethaansulfonzuur) remt ontstekingen in de lever, ondersteunt de leverfunctie (ontgifting, vetstofwisseling, galproductie) en vertoont gunstige effecten bij leverziekten (hepatitis, alcoholische en niet-alcoholische leververvetting, galstenen, levercirrose).

Vitamine E

Vitamine E vermindert bij niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) de lever-enzymwaarden aspartaat-aminotransferase (ASAT) en afname van leververvetting.
Mariadistel bevat actieve inhoudsstoffen die gezamenlijk silymarine worden genoemd. Mariadistel heeft een reinigende en beschermende werking in de lever, kan de snelheid van eiwitsynthese in levercellen verhogen en daardoor het herstel na beschadiging van de levercellen stimuleren.
Wat is leverontsteking (hepatitis)
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Mariadistel bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit