Doorgaan naar hoofdcontent

Hooikoorts natuurlijk behandelen

Hooikoorts, allergische rhinitis, pollinosis, allergie voor stuifmeel pollen

Groot hoefblad

Groot hoefblad is een natuurlijk alternatief om de symptomen van hooikoorts te verminderen, zoals niezen en jeukende, tranende ogen. Groot hoefblad heeft minder bijwerkingen zoals slaperigheid en vermoeidheid, dan de reguliere medicijnen.

Ogentroost

Ogentroost werkt anti-allergisch en lokaal ontstekingsremmend op het slijmvlies van neus, mond en keel bij allergische neusslijmvliesontsteking zoals hooikoorts en bij huisstofmijtallergie met neusloop/drupneus.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) remmen de synthese en afgifte van histamine, meer nog dan vitamine C. Samen hebben ze een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie OPC's en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

Pau d'arco

Pau d'arco bevat tevens quercetine, xyloïdon en andere flavonoïden. Zoals met veel andere flavonoïden is quercetine nuttig bij het versterken van de capillairen. De antihistamine-werking maakt het ook geschikt bij mensen met allergische aandoeningen als hooikoorts en dermatitis.

Perilla

Zwarte netel (perilla) werkt ontstekingsremmend, anti-allergisch, is een antioxidant en verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem. Helpt ondersteunend bij hooikoorts en allergieën zoals netelroos.

Quercetine

Quercetine heeft een remmend effect op de afscheiding van histamine, waardoor quercetine mogelijk symptomen van seizoensgebonden allergieën en voedselallergieën, astma en huidallergieën zoals eczeem kan verminderen. Histamine komt vrij wanneer het immuunsysteem een allergie of gevoeligheid detecteert. Histamine is de oorzaak van ongemakkelijke symptomen die we ondervinden wanneer het lichaam een allergische reactie heeft. Quercetine kan helpen bij het stabiliseren van het vrijkomen van histamine uit bepaalde immuuncellen, wat resulteert in verminderde symptomen.
Quercetine (plantenpigment) stopt de productie en afgifte van histamine en verbetert de antioxidant-status, hierdoor kan quercetine de symptomen verminderen van hooikoorts. Mensen met hooikoorts, maar ook met astma en eczeem zijn van nature niet zo goed in het afbreken van histamine.
Wat is hooikoorts
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Quercetine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit