Doorgaan naar hoofdcontent

Fijt natuurlijk behandelen

Fijt, vingernagelontsteking

Astaxanthine

Astaxanthine verbetert en beschermt het vochtgehalte en de elasticiteit van de huid tegen negatieve invloeden van de zon en beschermt de huid tegen verbranding door de zon. Ultraviolette straling kan de plasmaconcentraties en huidconcentraties van carotenoïden verlagen. Astaxanthine kan de huidconditie op peil houden door zijn antioxidatieve en ontstekingsremmende werking. Astaxanthine heeft een positief effect op het uiterlijk, het vermindert fijne rimpels, zwellingen onder de ogen, vlekken en sproeten en verbetert het vochtgehalte, huidtonus, elasticiteit, gladheid en geeft een beter huidgevoel.

Biotine

Biotine tekort gaat gepaard met huidafwijkingen zoals: bleekheid, schilferige huid (meestal rond ogen, neus en mond), dermatitis (ontsteking van de huid), gespleten haar, broos haar en dunner worden van het haar, verlies van haarkleur en broze nagels. Biotine kan de huid beschermen tegen acne, schimmelinfecties, uitslag, ernstige droogte en barsten.

Castor

Castorolie (wonderolie of ricinusolie) heeft een reinigende en verzorgende werking en wordt daarom vaak gebruikt om een droge of geïrriteerde huid te hydrateren. Castorolie heeft antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen en is effectief tegen verschillende soorten bacteriën, waaronder Staphylococcus aureus, Escherichia coli en Pseudomonas aeruginosa. De moleculen van castorolie zijn klein, hierdoor kan het gemakkelijk doordringen in de onderliggende cellagen van de huid. Als het diep in de huid dringt, bestrijdt het bacteriën die de poriën kunnen verstoppen, terwijl het tegelijkertijd de geïrriteerde huid verzacht en hydrateert. Er is aangetoond dat castorolie Staphylococcus aureus bestrijdt, een bacterie dat in verband wordt gebracht bij de ontwikkeling van acne.

Pau d'arco

Pau d'arco remt en vernietigt diverse bacteriën, gisten en schimmels. Eén van de sterkste werkingen van pau d'arco is tegen virussen, lapachol uit pau d'arco remt de groei van verschillende virussen, waaronder diverse herpesvirussen (zoals het Epstein-Barr virus). Pau d'arco werkt effectief tegen ziekteverwekkende bacteriën zoals Staphylococcus aureus, Helicobacter pylori en Brucella.

Spilanthes

Spilanthes (ABC-kruid) werkt infectieremmend, lokaal verdovend en pijnstillend en verhoogt de bloeddoorstroming. Spilanthes houdt het mondslijmvlies gezond, helpt bij aften (mondblaasjes) en is een hulpmiddel bij huidschimmels.

Tea tree

Tea tree olie heeft antiseptiche (desinfecterende) eigenschappen tegen de meeste schimmels en bacteriën. Tea tree is onder andere werkzaam tegen de bacterie papillomavirus dat wratten veroorzaakt, kan worden gebruikt voor uitwendige behandeling van allerlei infectieziekten en kan worden gebruikt bij de uitwendige behandelingen van acne.

Vitamine A

Vitamine A (betacaroteen) remt huidveroudering, beschermt de huid tegen ultraviolette straling, is nodig om epitheelcellen van de opperhuid zowel inwendig als uitwendig te ondersteunen. Vitamine A is ook nodig om glycoproteïnen te vormen, een combinatie van suiker en proteïne, die cellen helpen om zich te binden tot zachte weefsels, belangrijk om wonden te genezen en de huid te herstellen. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een slechte teint, zelfs bij jongere mensen. Vitamine A kan acne bestrijden en de algehele gezondheid van de huid verbeteren.
Castorolie heeft een reinigende en verzorgende werking en wordt daarom vaak gebruikt om een droge of geïrriteerde huid te hydrateren. Castorolie heeft antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen en is effectief tegen verschillende soorten bacteriën, waaronder Staphylococcus aureus, Escherichia coli en Pseudomonas aeruginosa. De molecules van castorolie zijn klein, hierdoor kan het gemakkelijk doordringen in de onderliggende cellagen van de huid. Als het diep in de huid dringt, bestrijdt het bacteriën die de poriën kunnen verstoppen, terwijl het tegelijkertijd de geïrriteerde huid verzacht en hydrateert.
Wat is fijt
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Castorolie bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit