Doorgaan naar hoofdcontent

Epilepsie natuurlijk behandelen

Epilepsie, vallende ziekte

GABA

GABA (gamma-aminoboterzuur) vermindert stress en angst, remt overactieve neuronen in de hersenen en draagt bij aan een helder bewustzijnsniveau. Stress-symptomen zoals hoofdpijn, geïrriteerdheid, concentratiestoornissen, hyperactiviteit, piekeren kunnen ontstaan door een overmacht van glutamaat en te weinig GABA in de hersenen. Door het verbeteren van de GABA-niveau wordt deze overactivatie geremd en treedt er een ontspannend effect op.

L-carnosine

L-carnosine beschermt uitstekend het zenuwweefsel en helpt bij het uitscheiden van toxische zware metalen. Oxidatieve stress en chemische reacties die de hersencellen beschadigen, kunnen mogelijk epilepsie veroorzaken.

Mangaan

Mangaan is nauw verbonden met elektrofysiologische activiteiten van de neuronen in de hersenen die de cognitieve functies regelen. Mangaan komt vrij in de synaptische kloof van de hersenen en beïnvloedt de synaptische neurotransmissie, dus een mangaangebrek kan mogelijk psychische aandoeningen, stemmingswisselingen, geheugenproblemen, leerstoornissen en zelfs epilepsie veroorzaken.
Ketonen (ketones) in het bloed worden geassocieerd met verminderde aanvalssymptomen van epilepsie. Tijdens ketose gebruikt het lichaam vet als energiebron, een koolhydraatarmdieet verandert de manier waarop neuronen in de hersenen lijken te werken en communiceren, waardoor de symptomen onder controle worden gehouden.
Wat is epilepsie
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Ketones bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit