Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is endometriose

Endometriose, aandoening van het endometrium, baarmoederslijmvlies groeit buiten de baarmoeder
Endometrium is het binnenste slijmvlies van de baarmoeder. Endometriose is een aandoening waarbij het weefsel (endometrium) in andere delen van het lichaam groeit. Tijdens een normale menstruatiecyclus maken de eierstokken hormonen aan, die aangeven dat de baarmoederwand dikker wordt. Het baarmoederslijmvlies bouwt zich op ter voorbereiding op het krijgen van een bevruchte eicel. Als het ei niett wordt bevrucht, leidt dit tot menstruatie.

Bij endometriose reageert het weefsel buiten de baarmoeder ook op hormonale veranderingen door te verdikken en af te werpen bij elke menstruatiecyclus, maar het weefsel bevindt zich echter buiten de baarmoeder en kan niet door de vagina en het lichaam gaan. De endometriale stroom zit dan vast en kan ontstekingen en pijn veroorzaken. Verklevingen of littekenweefsel kunnen zich vormen. Het kan er zelfs voor zorgen dat de eileiders sluiten, wat een gevaarlijk endometriose symptoom is omdat het tot onvruchtbaarheid kan leiden.

Een ander symptoom van endometriose is de vorming van endometrioom, bekend als donkere, roodbruine cysten of met vocht gevulde zakken op de eierstokken die de vruchtbaarheid beïnvloeden. Endometriose kan ook leiden tot abnormale bloedingen.
Pycnogenol vermindert langzaam maar zeker de symptomen van endometriose, er is geen invloed op de menstruatiecycli of oestrogeenspiegels bij behandeling met pcynogenol.
Mogelijke symptomen
Endometriose natuurlijk behandelen
Pycnogenol bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit