Doorgaan naar hoofdcontent

Duizeligheid natuurlijk behandelen

Duizelig, draaierig, duizeligheid

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba ondersteunt de bloeddoorstroming in de hersenen en beschermt de zenuwcellen tegen het afsterven ten gevolge van oxidatieve stress, als er nog geen uitgesproken necrose (afsterven) van zenuwweefsel is, ginkgo biloba heeft de potentie te helpen bij geheugenzwakte, het verbeteren van de concentratie, begripsvermogen, denkvermogen, kenniswerving en aanleren, afgenomen helderheid van geest, slechte gedachte ordening, verminderde alertheid, desoriëntatie, verwardheid (incoherentie), seniliteit, schizofrenie, de ziekte van Parkinson en kan de beginfase van vasculaire dementie en de ziekte van Alzheimer of van mengvormen van beide afremmen. Bij een minder goede doorbloeding van de hersenen (cerebrale doorbloedingsstoornissen) treden klachten op die op het eerste gezicht lijken op de beginstadium van dementie. De meest voorkomende symptomen zijn: zwak geheugen, concentratiestoornissen, verwardheid, vermoeidheid, angst, depressie, duizeligheid, oorsuizen, gehoorstoornissen, hoofdpijn en/of migraine.

IJzer

Tekort aan ijzer remt de productie van rode bloedcellen, waardoor er minder zuurstof circuleert in het lichaam. Dit kan de oorzaak zijn, dat men zich regelmatig duizelig voelt.
Duizeligheid is een symptoom van doorbloedingsstoornissen in het evenwichtsorganen en/of hersenen en wordt veroorzaakt doordat de hersenen (kortstondig) te weinig bloed en zuurstof krijgen. Maar ook hartritmestoornissen, mini-beroertes zorgen voor duizeligheid. OPC's (oligomere proanthocyanidinen) of druivenpit extract wordt preventie gebruikt bij de behandeling van hart- en vaatziekten, beschermt het hartweefsel tegen een gebrekkige doorbloeding, reguleert onder andere de doorstroming van de onderste ledematen (benen), gaat bloedklonters tegen en remt de enzymatische afbraak van collageenrijke en elastische bindweefselstructuren die zorgen voor soepele en sterke aders.
Wat is duizeligheid
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
OPC's (oligomere proanthocyanidines) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit