Doorgaan naar hoofdcontent

Haarproblemen natuurlijk behandelen

Haarproblemen broos haar, dof haar, slechte conditie van het haar

Agrimonie

Agrimonie (Agrimonia Eupatoria) bevat tannines die de weerstand versterken, kiezelzuur (silicium) een essentieel spoorelement nodig bij de vorming van bindweefsel en gunstig voor het haar, de huid en nagels.

Biotine

Biotine tekort gaat gepaard met huidafwijkingen zoals: bleekheid, schilferige huid (meestal rond ogen, neus en mond), dermatitis (ontsteking van de huid), gespleten haar, broos haar en dunner worden van het haar, verlies van haarkleur en broze nagels. Biotine kan de huid beschermen tegen acne, schimmelinfecties, uitslag, ernstige droogte en barsten.

Borage

Borage (bernagie) olie bevat GLA dat in de celwanden van de huid aanwezig is en ondersteunt de vochtbalans en de elasticiteit ervan. GLA is van belang voor het behoud van een gezonde huid en de groei van huidcellen, ondersteunt de conditie en de vochtbalans van de huid, verzorgt de gevoelige, droge, ruwe en schrale huid en bevordert de nagel- en haarstructuur.

Castor

Castorolie (wonderolie of ricinusolie) bevat een bijzondere samenstelling die de bloedcirculatie naar de follikels kunnen verbeteren, hierdoor helpt castorolie om het haar soepel te houden waardoor het minder snel afbreekt of beschadigd, ondersteunt een natuurlijke haargroei en zorgt daenwicht te brengen, wat de haargroei beïnvloedt.t het haar een mooie glans en volume heeft. Er wordt gesuggereert dat castorolie haaruitval kan voorkomen door de productie van prostaglandine D2 (PGD2) bij mannen in ev

Heermoes

Heermoes is een rijke bron van een organische silicium, een mineraal dat is gekoppeld aan haargroei, een gezondere huid en nagels. Silicium geeft het haar glans en de huid zachtheid. Heermoes herstelt, versterkt en versoepelt de huid, haar en nagels en kan afbrekende en scheurende nagels, splitsende haren, dun haar en haarverlies verminderen.

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) is een bouwstof bij de vorming van huid, haar en nagels omdat het onderdeel is van keratine.

Silicium

Kiezelzuur (silicium) is te vinden in de huid, haar en nagels, een gebrek aan silicium veroorzaakt zwakke, broze nagels (die meteen afbreken), droog, dof haar en rimpels. Broze nagels zijn de eerste tekenen van een storing in het calciumgehalte en een gebrek aan silicium.

Spirulina

Spirulina verbetert de conditie van haren, nagels door het hoog gehalte aminozuren en BCAA's.

Teunisbloem

teunisbloemolie herstelt de huid en bevordert de nagel- en haarstructuur.

Vitamine B12

Een tekort aan vitamine B12 ontwikkelt zich langzaam, het kan jaren duren vooraleer me de symptomen ontwikkelt zoals zwakke nagels, slechte conditie van het haar en haaruitval.

Waterkers

Waterkers is goed voor het haar, huid en nagels, omdat waterkers vol zitten met voedingsstoffen zoals calcium, magnesium en kalium, die allemaal cruciaal zijn voor de gezondheid van het haar, huid en nagels.

Zwarte bes

Ribes nigrum (zwarte bes) herstelt de huid, bevordert de nagelstructuur en haarstructuur
Om de haarconditie te verbeteren zijn er voldoende voedingsstoffen nodig.
Mogelijke oorzaken slechte haarconditie
Supplementen voor haar, nagels en huid bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit