Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht L-histidine

L-histidine

Geneeskracht van histidine

L-histidine is een essentieel aminozuur, betekent dat het lichaam histidine niet zelf kan aanmaken en uit het voedsel gehaald moet worden. Histidine bevordert de aanmaak van de T-cellen (witte bloedcellen), die betrokken zijn bij de afweer van het immuunsysteem. Histidine staat ook bekend als heilzaam bij gewrichtsklachten.

Histidine is een voorloper van histamine, dat in het lichaam wordt gebruikt tegen lichaamsvreemde stoffen, is een onderdeel van het afweersysteem, werkt als neurotransmitter in de hersenen die te maken hebben met aandacht en opwinding en is gebonden aan allergieën, als je lichaam last heeft van een allergische reactie, maakt het lichaam automatisch histamine aan. Dit uit zich in bijvoorbeeld huidirritatie, neusirritatie, keelirritatie en longirritatie.

Histidine speel een rol bij de vorming van maagsappen, draagt bij aan een sneller herstel van verschillende lichaamsweefsels, verbetert de maagzuurafscheiding en stimuleert de gehoorzenuwen, is betrokken bij veel metabolische processen in het lichaam en speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode- en witte bloedlichaampjes.
Het aminozuur L-histidine is een voorloper van een aantal belangrijke biochemische producten en is betrokken bij veel stofwisselingsprocessen. Histidine helpt bijvoorbeeld bij de productie van voldoende rode bloedcellen en heeft positieve effecten op de immuunfuncties, de gezondheid van het hart en nog veel meer.

Waarvoor kan histidine gebruikt worden

Dosering van histidine

  • De juiste dosis histidine hangt van verschillende factoren af, zoals leeftijd en gezondheid. Er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor histidine te bepalen.
L-histidine bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van histidine

  • Er zijn weinig bijwerkingen bekend bij het gebruik van histidine.
  • Er is onvoldoende bekend over het gebruik van histidine tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
  • Bij een chronisch tekort aan foliumzuur, gebruikt men beter geen histidine. De afbraak van histidine kan niet gebeuren zonder folaten (een algemene naam voor diverse verbindingen van foliumzuur), het kan een ongewenste stof, formiminoglutaminezuur (FIGLU) in het lichaam opbouwen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit