Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht bioperine

Bioperine, piperine

Geneeskracht van bioperine

Piperine is de belangrijkste alkaloïde van zwarte peper (Piper nigrum). BioPerine is een pure vorm van piperine en verbetert op aantoonbare wijze de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen. Dit is te wijten aan BioPerine's interactie met het oppervlak van het darmkanaal. BioPerine is niet-irriterend voor het maagdarmkanaal.

Bioperine verbetert sterk de opname van voedingsstoffen en supplementen. Het metabolisme dat op celniveau energie produceert heet thermogenese. Dit proces is verantwoordelijk voor de opname van vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten uit de dagelijkse voeding. Het regelt de spijsvertering en opname van voedingsstoffen via de darmwand. Bioperine bevordert de thermogenische activiteit (warmte productie) in het lichaam.
Bioperine is een gestandaardiseerd extract afkomstig uit zwarte peper dat de potentie heeft om de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen te verhogen.

Waarvoor kan bioperine gebruikt worden

  • Verbetert de opname van voedingsstoffen aanzienlijk
  • Bioperine verbetert niet alleen de biologische beschikbaarheid van de in water oplosbare voedingsstoffen (zoals vitamines C en vitamine B6, ...), maar ook van de in vet oplosbare voedingsstoffen (betacaroteen), van aminozuren (L-selenomethionine), van kruiden (curcumine) en van het coenzym Q10.

Dosering van bioperine

  • Neem bij elke inname van supplementen en/of maaltijd 10 tot 20 mg bioperine, om de opname van voedingsstoffen te verbeteren.
Piperine bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van bioperine

  • Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of momenteel medicijnen gebruikt, raadpleeg dan eerst uw arts of apotheker voordat u bioperine gaat gebruiken.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit