Doorgaan naar hoofdcontent

Buikkrampen (buikpijn) natuurlijk behandelen

Amerikaanse sneeuwbal

Amerikaanse sneeuwbal werkt krampwerend, ontzwellend, ontspannend en kalmerend op de organen van het kleine bekken, vooral op de baarmoeder. Amerikaanse sneeuwbal kan daardoor toegepast worden bij menstruatiepijn, om de baarmoeder te herstellen na de bevalling, klachten tijdens de menopauze en bij maagdarmkrampen.

Bromelaïne

Bromelaïne is een enzym dat voedingseiwitten helpt af te breken en beter te verteren, bevordert de spijsvertering en de eetlust. Vermindert ontstekingen van de darmen en remt de afscheiding van cytokinen, boodschapperstofjes die een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan van ontstekingen die de darmwand beschadigen.

Chinese rabarber

Chinese rabarber (Rheum palmatum) is vezelrijk en is daardoor een effectieve manier om de spijsvertering te vergemakkelijken, kan buikpijn verlichten, constipatie verminderen en kan helpen tegen diarree.

Citroenmelisse

Door zijn antioxiderende werking heeft citroenmelisse een beschermend effect op het maagdarmstelsel en bevordert het de spijsvertering. Citroenmelisse bestrijdt maagpijn, buikpijn, ongemak na het eten, constipatie, een opgeblazen gevoel, werkt braakstillend en helpt bij misselijkheid.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook beïnvloed de productie van waterstofsulfide (kleurloos gas met de geur van rotte eieren) in het maagdarmstelsel, dat wordt geproduceerd door de darmflora. Waterstofsulfide blijkt ontstekingen in het maagdarmstelsel tegen te gaan en bevordert het herstel van het darmepitheel na beschadiging. Het gas stimuleert de vorming van biofilms en een goed werkende darm. Knoflook kan mogelijk helpen bij diarree, vermoeidheid, regelmatig terugkerende buikpijn (buikkrampen), colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Gember

Gember prikkelt de warmtegevoelige receptoren van de maag, fungeert als drager en optimaliseert de absorptie van waardevolle en onmisbare voedingsstoffen (de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen nemen toe). Deze eigenschap van gember zorgt dat de maag minder snel geïrriteerd raakt en spijsverteringsklachten zoals darmkrampen verminderen. Gember reduceert maagwandontstekingen, beschermt en hersteld de maagslijmvlies.

Grote engelwortel

Grote engelwortel bevordert maagwerking en afscheiding van maagsappen, werkt ontstekingsremmend op maag en darmen, werkt krampwerend op maag en darmen, bevordert de eetlust en helpt zeer goed bij een vol gevoel in de maag.

Kamille

Kamille is geschikt voor de symptomatische behandeling van spijsverteringsklachten van algemene en nerveuze aard zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, zuurbranden, gasvorming, opgeblazen gevoel, gebrekkige spijsvertering, buikkrampen, diarree en er zijn goede resultaten met kamille geboekt bij spastisch colon. Kamille kan zweervorming helpen voorkomen en kan toegepast worden bij zweren in maag en/of duodenum. Bijkomend voordeel is dat kamille extract naast de ontstekingsremmende, koortswerende en genezingsbevorderende werking tevens een antimicrobiële en schimmelbestrijdende werking heeft.

Knoflook

Knoflook beïnvloed de productie van waterstofsulfide (kleurloos gas met de geur van rotte eieren) in het maagdarmstelsel, dat wordt geproduceerd door de darmflora. Waterstofsulfide blijkt ontstekingen in het maagdarmstelsel tegen te gaan en bevordert het herstel van het darmepitheel na beschadiging. Het gas stimuleert de vorming van biofilms en een goed werkende darm. Knoflook kan mogelijk helpen bij diarree, vermoeidheid, regelmatig terugkerende buikpijn (buikkrampen), colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Kurkuma

Curcumine een inhoudsstof uit kurkuma ondersteunt de spijsvertering en vermindert klachten van een gestoorde spijsvertering zoals buikpijn, winderigheid, misselijkheid, vol gevoel, zuurbranden en versnelt het herstelproces van maagzweren, beschermt de slijmlaag van de maag en is een natuurlijke maagzuurremmer. Geelwortel remt ook de groei en aanhechting van de bacterie helicobacter pylori, de veroorzaker van maagzweren.

L-glutamine

L-glutamine kan worden ingezet bij verhoogde doordringbaarheid en ontstekingsziekten van de darmen. De darm moet voedingsstoffen op kunnen nemen maar ook veel belastende stoffen en microben kunnen weren. Glutamine speelt hierbij een belangrijke rol omdat het de darmbarrière versterkt. Glutamine is belangrijk voor de heropbouw van de sneldelende cellen van het darmepitheel (beschermende laag van het slijmvlies), met name in de dunne darm, een glutamine-tekort kan het epitheelweefsel in de darmen doen verschrompelen, wat niet alleen leidt tot een verminderde absorptie van nutriënten, maar ook tot een mogelijk verhoogde doordringbaarheid van de darmen. Glutamine voorkomt lekkende darmen door ontstekingen van het slijmvlies en voorkomt de vorming van littekenweefsel, dat een onomkeerbaar gevolg is van darmontstekingen en kan leiden tot vernauwingen en functieverlies van de darmen.

Pepermunt

Pepermuntolie werkt krampwerend op de gladde spieren van het maagdarmstelsel, ontspannend op de maag, galwegen en op het colon. Munt helpt bij misselijkheid, braken en reisziekte. Munt is een geliefde plant om in te zetten bij zwangerschapsmisselijkheid.

Probiotica

Probiotica helpt bij het herstel van de microbiële flora in de gehele darm, heeft een stimulerende werking op de darmperistaltiek (knijpende beweging van het maag-darmstelsel dat ervoor zorgt dat het voedsel vooruitkomt). Een tekort aan gezonde darmbacteriën (probiotica) en teveel ziekteverwekkende bacteriën in het maagdarmkanaal kan leiden tot verscheidene gezondheidsklachten. Een goede vertering verhoogt de opnamen van voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen, verbetert tevens de voedselintolerantie en remt de vorming van toxines en andere belastende substanties in de darmen. Hierdoor verminderen bijhorende klachten zoals opgeblazen gevoel, winderigheid, maagpijn, maagwandontsteking, buikpijn, moeilijke stoelgang, diarree en vermoeidheid, prikkelbaar darmsyndroom en kolieken. Probiotica kan ontstekingen verminderen door de weerstand (via het immuunsysteem) te verhogen. Chronische darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, beiden ziektebeelden gaan gepaard met ontstekingen.

Spijsverteringsenzymen

Spijsverteringsenzymen ondersteunen het spijsverteringsstelsel, door de maagdarmstelsel soepel te laten functioneren, verminderen de darmdoorlaatbaarheid zodat er minder gifstoffen in de bloedbaan terecht komen en kan zo zorgen voor minder ontstekingen. Spijsverteringsenzymen helpen bij spijsverteringsklachten, indigestie in het algemeen zoals een vol gevoel, opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn met eventuele misselijkheid, zuurbranden, obstipatie, vette ontlasting en onverteerde voedselresten.

Venkel

Venkel is inzetbaar bij winderigheid, pijnlijke winderigheid, overdreven gasvorming en opgezette buik.
Spijsverteringsenzymen verminderen klachten zoals opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, diarree, obstipatie, vette ontlasting en onverteerde voedselresten.
Wat zijn buikkrampen (buikpijn)
Voedingssupplementen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit