Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is gynaecomastie

Gynaecomastie, borstvorming bij mannen, mannenborsten
Er bestaat een verschil tussen mannenborsten (gynaecomastie is borstvorming bij mannen) en vrouwenborsten. Vrouwenborsten zijn groter dan mannenborsten en bovendien is het klierweefsel bij vrouwen veel meer ontwikkeld.

Insulineresistentie is de hoofdoorzaak van het krijgen van mannenborsten. Koolhydraten in het lichaam worden afgebroken tot glucose en gaan rechtstreeks naar de bloedbaan en blijven in de bloedbaan. Het hormoon insuline zorgt voor het aandrijven van glucose als energie in de spieren, lever en andere cellen. Overtollige glucose wordt omgezet in triglyceriden en vet. een proces dat nodig is om de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Te veel glucose in de bloedbaan door het consumeren val te veel koolhydraten doet de insulinespiegels steeds weer pieken, hierdoor wordt het lichaam insulineresistentie (insuline ongevoelig). Het lichaam reageert niet meer op insuline zoals het moet, zodat de bloedsuikerspiegels steeds hoger wordt, waardoor de alvleesklier gedwongen wordt om nog meer insuline in de bloedbaan te pompen.

Naast het verwerken van suiker is insuline de primaire regulator van het vetmetabolisme in lichaam. Als spieren, lever en andere cellen voldoende glucose bevatten, geeft insuline de opdracht om resterende suikers om te zetten in triglyceriden (vetten).

Zolang de insulinespiegels hoog blijven, zal het lichaam reageren door zich vast te klampen aan het extra vet, inclusief het vet dat mannenborsten creëert. In plaats van vetopslag om te zetten in bruikbare energie, zal het vet zich ophopen. Insuline blokkeert zowel de afbraak van vet en creëert nieuw vet. Door deze vicieuze cirkel is insulineresistentie een van de belangrijkste, maar zelden erkende oorzaak van gynaecomastie. De oorzaak van borstvorming bij mannen (gynaecomastie) kan zich ontwikkelen door te veel aan oestrogeen.
Dim (di-indolylmethaan) ondersteunt de lever bij de afbraak van oestrogeen, hierdoor kan de werkzaamheid van oestrogeen afnemen, waardoor oestrogeendominantie kan verminderen.
Mogelijke oorzaken
Gynaecomastie natuurlijk behandelen
Zink (methionine) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit