Doorgaan naar hoofdcontent

Brandwonden natuurlijk behandelen

Brandwonden, letsel door vuur, brandplek, verbranding

Aloë vera

Aloë vera gel biedt de huid bescherming tegen stralingschade en laat wonden en vooral brandwonden sneller genezen. Aloë vera bezit vochtinbrengende eigenschappen en vermindert irritatie en ontstekingen op de huid.

Duizendblad

Duizendblad bezit ontstekingsremmende eigenschappen die een positieve invloed hebben op de pH-waarde en het vochtgehalte van de huid. Duizendblad werkt bovendien ontsmettend, kan voorkomen dat (brand)wonden geïnfecteerd raken en heeft het vermogen om bloedingen te stoppen.

Eucalyptus

Vanwege de antimicrobiële en antiseptische eigenschappen werkt eucalyptusolie ondersteunend bij huidirritaties zoals wonden, snijwonden, brandwonden, zweren insectenbeten.

Goudsbloem

Goudsbloem (calendula) zalf vermindert ontstekingen en versnelt het herstel van wonden door de groei te stimuleren van nieuwe huid en bevordert de productie van collageen.

Lavendel

Lavendelolie werkt ontsmettend, pijnstillend, wondhelend en vermindert jeuk bij (brand)wonden, acne, eczeem en ander huidproblemen.

L-proline

L-proline helpt schade te herstellen aan de huid, zoals wonden en brandwonden, omdat het de celmigratie stimuleert en bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuw weefsel. In de vroege fase van wondgenezing is de prolinespiegel in het wondvocht ten minste 50 % hoger dan de plasmaspiegel, wat erop wijst dat proline actief in de wond wordt geïmporteerd. Proline ondersteunt de collageensynthese, collageen is een essentieel onderdeel van wondgenezing omdat het de huid structuur geeft. Het lichaam maakt minder collageen aan naarmate men ouder wordt, waarbij proline effectief de veroudering van de huid kan vertragen.

Sint Janskruid

Sint Janskruidolie heeft een antibacteriële werking en kan hierdoor symptomen verlichten bij kleine wonden en huidirritaties zoals brandwonden, snijwonden en schaafwonden. Lokaal aangebracht vertoont het ontstekingsremmende eigenschappen.

Smeerwortel

Smeerwortel crème vernieuwd en herstelt beschadigd bindweefsel en kraakbeen, werkt wondhelend, huidherstellend en slijmvliesherstellend. Remt de vorming van oedeem, voorkomt en vermindert littekenvorming en striemen. Smeerwortel is effectief bij peesklachten, ligamentklachten, spierklachten, botbreuken, wonden en kneuzingen.

Vitamine E

Vitamine E olie uitwendig gebruikt versnelt de wondgenezing, door vrije zuurstofradicalen en de schade die ze veroorzaken tegen te gaan. Littekenweefsel ontstaat bij zuurstofgebrek, vitamine E vermindert juist de behoefte aan zuurstof, doordat vitamine E de genezing optimaler laat verlopen is er minder littekenvorming. Vitamine E, vitamine C en zink werken als antioxidanten en blijken het genezingsproces van brandwonden te versneller. Het direct op de huid aanbrengen van vitamine E is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel een vitamine E-rijke voeding de totale hoeveelheid vitamine E in het lichaam significant kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid. Vitamine E is een belangrijke vetoplosbare antioxidant in de huid, wordt gebruikt voor de behandeling van vrijwel alle soorten huidaandoeningen. Het direct op de huid aanbrengen van vitamine E is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel vitamine E in het lichaam significant kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid. Vitamine E crème verbetert de conditie van de huid (elasticiteit, droogheid, ruwheid, schraalheid). De huid wordt terug elastischer, minder droog, ruwheid en schraalheid van de huid verdwijnt en rimpels worden minder uitgesproken.
Brandwonden herstellen sneller, beter en met minder complicaties en littekens, wanneer er hogere vitamine D-waarden in het lichaam aanwezig zijn. Vitamine D kan bij een trage wondgenezing en daarmee gepaard gaande huidinfecties helpen door zijn antibacteriële werking.
Wat zijn brandwonden
Brandwondenverkoeling bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit