Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is trombose

Trombose, bloedvatverstopping, verstopte aders, flebitis
Trombose treedt op wanneer een bloedklonter zich in een slagader of een ader vormt. Het is mogelijk dat een bloedklonter zich losmaakt van de oorspronkelijke plaats waar het zich heeft ontwikkeld en via de bloedbaan naar andere delen van het lichaam migreert waaronder het hart, longen of hersenen. Wanneer dat gebeurt kan de bloedtoevoer naar de hersenen worden afgesneden en een beroerte optreden of een longembolie ontwikkelen, longembolie is het afsluiten van een longslagader, waardoor het door die slagader aangeleverde bloed aan de longen niet of slechts gedeeltelijk van zuurstof kan worden voorzien.

Bloedplaatjes zijn verantwoordelijk voor het helpen stollen van het bloed in een gewonde of beschadigde ader, zodat je niet te veel bloedt verliest als je gewond bent. Bloedplaatjes stoppen overtollige bloedingen en helpen bij het herstellen van gewonde bloedcellen, samen met een netwerk van andere rode bloedcellen en fibrine (eiwit). Dit proces kan echter soms ook tot de vorming van bloedstolsel leiden. Niet iedereen die een stolsel heeft, ervaart ook maar enige merkbare symptomen, maar de stolsel zelf veroorzaakt inwendig meestal ontstekingen, zwellingen en plaatselijke problemen op de plaats waar het zich vormt.
Een gezond voedingspatroon heeft een positief effect bij het verminderen op de kans van bloedklonters. Vezels helpen de slagaders en hart te beschermen, consumeer daarom voldoende vezels. Konjac (glucomannan) is zeer rijk aan voedingsvezels en kunnen hulp bieden als u niet genoeg vezels binnenkrijgt.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Trombose natuurlijk behandelen
Glucomannan bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit