Doorgaan naar hoofdcontent

Trombose natuurlijk behandelen

Trombose, bloedvatverstopping, verstopte aders, flebitis

Astaxanthine

Astaxanthine heeft een bloeddrukverlagend effect door verbetering van de elasticiteit van de vaatwand en toename van de stikstofoxide-geïnduceerde vaatverwijding. Astaxanthine werkt beschermend tegen slagaderverkalking door het ontstekingsproces in de vaatwand te remmen, daardoor verlaagt de kans op trombose door plaquevorming. Daarnaast verbetert astaxanthine de bloedviscositeit (stroperigheid van het bloed) en zorgt astaxanthine voor verlaging van de triglyceridenspiegel en verhoging van de HDL- en adiponectinespiegel.

Borage (bernagie)

Borage (bernagie) olie werkt bloedverdunnend, vermindert de plaatjesaggregatie en bloedklonters, werkt vaatverwijdend en bloeddrukverlagend bij verhoogde waarden. Borage olie kan slagaderverkalking (atherosclerose) en hart- en vaatziekten (trombose, embolie, infarct) voorkomen.

Cordyceps

Cordiceps heeft gunstige effecten op hart en bloedvaten, het houdt de meeste hartritmestoornissen onder controle, vermindert symptomen die horen bij ischemische hartklachten en chronisch hartfalen, verbetert de zuurstoftoevoer in het hart, vermindert de klontering van bloedplaatjes en voorkomt trombose.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook remt het aderverkalkingsproces rechtstreeks door het tegengaan van plaques en van vetophoping in de vaatwand en kan hierdoor hart- en vaatziekten verminderen en de doorbloeding van organen en weefsels verbeteren. Helpt bij cardiovasculaire aandoeningen (o.a. atherosclerose, coronaire hartziekte, beroerte, trombose, hypertensie). Knoflook werkt bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels en lost bloedstolsels op, werkt cholesterolverlagend en mild triglyceridenverlagend, werkt ontkrampend op de bloedvaten, houdt ze elastisch, helpt aderverkalking voorkomen, beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) werkt ontstekingsremmend en is gunstig voor het verlagen van de triglyceriden- en atherogeen LDL-cholesterolspiegel en het verhogen van de HDL-cholesterolspiegel, houdt de cholesterolvorming onder controle en vermindert de afzetting ervan in het lichaam. Omega 3-vetzuren verbeteren de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remmen atherosclerose, verbeteren de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), verminderen stijfheid in de slagaders en hebben een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten en gaan trombose tegen. Vermindert de kans op onstabiele angina pectoris en niet-fatale hartaandoeningen, verlagen de hartslag, vermindert de kans op een beroerte, cardiomyopathie (hartspierziekte) en coronaire (kransslagaders) hartziekten.

EPA

EPA (Eicosapentaeenzuur) werkt ontstekingsremmend en is gunstig voor het verlagen van de triglyceriden- en atherogeen LDL-cholesterolspiegel en het verhogen van de HDL-cholesterolspiegel, houdt de cholesterolvorming onder controle en vermindert de afzetting ervan in het lichaam. Omega 3 vetzuren (EPA en DHA) verbeteren de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remmen atherosclerose, verbeteren de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), verminderen stijfheid in de slagaders en hebben een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten, gaan trombose tegen. Vermindert de kans op onstabiele angina pectoris en niet-fatale hartaandoeningen, verlagen de hartslag, vermindert de kans op een beroerte, cardiomyopathie (hartspierziekte) en coronaire (kransslagaders) hartziekten.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba verbetert de bloedcirculatie door verlaging van de bloedviscositeit (stroperigheid van het bloed) en remming van bloedklonters. Daardoor is ginkgo biloba inzetbaar bij doorbloedingsstoornissen ontstaan door vaatwandverharding, elasticiteitsverlies, bloedvatvernauwing. Ginkgo biloba bevordert de doorbloeding binnen de microcirculatie, beschermt de vaatwanden tegen beschadiging, remt aderverkalking, werkt vaatverwijdend en bloeddrukverlagend. Ginkgo biloba kent daarom mogelijke toepassingen bij winterhanden en wintervoeten, de ziekte van Raynaud, acrocyanose, spataders, etalagebenen, trombose in de hersenen (herseninfarct, beroerte), hart- en vaatziekten.

Honingklaver

Honingklaver wordt toegepast bij spataderen en oppervlakkige trombose, werkt ontstekingsremmend en verbetert de doorstroming van de aders. Kan ondersteunend werken om zware en pijnlijke benen te verlichten, nachtelijke krampen te verminderen en het vasthouden van vocht (oedeem) te verminderen.

Knoflook

Knoflook remt het aderverkalkingsproces rechtstreeks door het tegengaan van plaques en van vetophoping in de vaatwand en kan hierdoor hart- en vaatziekten verminderen en de doorbloeding van organen en weefsels verbeteren. Helpt bij cardiovasculaire aandoeningen (o.a. atherosclerose, coronaire hartziekte, beroerte, trombose, hypertensie). Knoflook werkt bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels en lost bloedstolsels op, werkt cholesterolverlagend en mild triglyceridenverlagend, werkt ontkrampend op de bloedvaten, houdt ze elastisch, helpt aderverkalking voorkomen, beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.

L-arginine

L-arginine vermindert ontstekingen en verbetert de algehele gezondheid van het hart en bloedvaten. Doordat arginine de bloedcirculatie verbetert, kan een hartaanval en een beroerte voorkomen worden Verder verlaagt arginine het cholesterolgehalte en triglyceridengehalte, gaat vernauwing tegen van de beenslagader en vermindert de symptomen van etalagebenen. L-arginine vermindert de symptomen van angina pectoris omdat arginine zorgt voor meer stikstofmonoxide waardoor de bloedvaten zich kunnen verwijden en er minder kans is op bloedstolsels.

Lijnzaad

Lijnzaadolie werkt bloedverdunnend, verlaagt de triglyceridenspiegel en cholesterolspiegel, bevordert de zuurstofopname en koolzuurgasafgifte ter hoogte van de hartspieren, verbetert de elektrische geleiding ter hoogte van het hart, verlaagt de bloeddruk. Lijnzaadolie kan hartziekten en vaatziekten in het algemeen voorkomen zoals aderverkalking (atherosclerose) in de kransslagaders en gevolgen als trombose.

Magnesium

Magnesium is erg belangrijk voor de gezondheid van het hart, de grootste hoeveelheid magnesium in het hele lichaam bevindt zich in het hart. Magnesium werkt met calcium om de juiste bloeddruk te ondersteunen en hoge bloeddruk te voorkomen. Magnesiumtekort zorgt voor meer samentrekken van de slagaders, versnelde hartslag en onregelmatige hartkloppingen. Hart- en vaatziekten (door onvoldoende bloedtoevoer) is omgekeerd evenredig aan de magnesiumgehalte in het water dan wel in de grond. Prikkelbaarheid, zenuwaandoeningen, hoge bloeddruk, vaatvernauwing en vaatverwijding zijn allen gerelateerd aan de magnesiumspiegel. Magnesiumtekort blijkt tevens het ontstaan van aderverkalking, verhoogt vetgehalte in het bloed, hartritmestoornissen, schade aan de hartspier en een verminderde bloedtoevoer naar het hart in de hand te werken.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) verbeteren de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloedvaten en lymfevaten), hebben een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten en verminderen stijfheid in de slagaders. Omega 3-vetzuren verbeteren het metabolisme van het vetweefsel en gaan negatieve effecten van het metabool syndroom tegen. Omega 3-vetzuren verlagen het triglyceridengehalte, verminderen insulineresistentie, verlagen de bloeddruk, verminderen ontstekingen, gaan hartritmestoornissen en vorming van bloedstolsels in de aders tegen (trombose), hebben een gunstig effect op de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), houden de cholesterolvorming onder controle, verminderen de afzetting ervan in het lichaam en remmen slagaderverkalking.

Teunisbloem

Teunisbloemolie werkt bloedverdunnend, vermindert de plaatjesaggregatie en bloedklonters, bloeddrukverlagend bij verhoogde waarden en vaatverwijdend. Teunisbloemolie kan aderverkalking (atherosclerose) en hart- en vaatziekten (trombose, embolie, infarct) voorkomen.

Vitamine B's

B-vitaminen wordt ingezet ter preventie van veneuze trombose. B-vitaminen laten wisselende resultaten zien ten aanzien van de preventie van trombose. Toch kan suppletie met B-vitaminen zinvol zijn ter preventie van veneuze trombose.

Vitamine D

Vitamine D tekort verhoogt het risico op hoge bloeddruk en cardiovasculaire aandoeningen (hart- en vaataandoeningen). Vitamine D heeft een gunstige invloed op de antistollingseigenschappen en het cytokineprofiel van het bloed (cytokines worden uitgescheiden door de cellen van het immuunsysteem). hierdoor kan de kans op trombose verkleinen. Vitamine D kan de structuur en functie van de linker hartkamer verbeteren.

Vitamine E

Vitamine E is zeer belangrijk voor de conditie van het hart en bloedvaten, waar het de bloedvetten aanpast en stabiliseert, gaat de vorming van bloedstolsels (trombose) tegen omdat vitamine E een bloedverdunnende werking heeft (vitamine E is een anti-stollingsfactor), verbetert de bloedcirculatie, versterkt de wanden van de haarvaten en remt de vorming van plaques (cholesterol) in de aders (aderverkalking). Daarnaast speelt vitamine E een rol bij de vorming en bescherming van rode bloedlichaampjes tegen toxinen in het bloed.
Een gezond voedingspatroon heeft een positief effect bij het verminderen op de kans van bloedklonters. Vezels helpen de slagaders en hart te beschermen, consumeer daarom voldoende vezels. Konjac (glucomannan) is zeer rijk aan voedingsvezels en kunnen hulp bieden als u niet genoeg vezels binnenkrijgt.
Wat is trombose
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Glucomannan bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit