Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een vrieswonde

Vrieswonden, bevriezing
Bij een verstoorde bloedsomloop kan de temperatuur gevaarlijk dalen (hypothermie). Vingers, tenen en uitstekende gezichtsdelen zijn het meest kwetsbaar. Bevroren lichaamsdelen voelen eerst koud en stijf aan en kunnen prikken. De huid wordt hard en wit en wat later blauw, vervolgens wordt de huid gevoelloos voor pijn en kou (een gevaarlijk stadium).

Bij een temperatuur van -5°C kunnen zich ijskristallen in het lichaam vormen, die het weefsel beschadigen, de bloedsomloop belemmeren en klontervorming in het bloed kunnen veroorzaken. Zonder behandeling sterft het weefsel af en treedt gangreen op waarna soms amputatie nodig is. Bij een goede doorbloeding en warme kleding loopt het niet zo'n vaart, maar onbedekte huid loopt altijd een risico.
Muisdoorn is een circulatiebooster en heeft de potentie om aderverkalking (verharding van de slagaders), spataders, zwellingen en aambeien te voorkomen. Dit is mogelijk te wijten aan de ontstekingsremmende werking van muizendoorn, ontstekingen die in de bloedvaten worden aangetroffen en leiden tot aderverkalking.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Vrieswonde voorkomen
Voedingssupplementen die de bloedsomloop verbeteren bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit