Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van een botbreuk

Beenbreuk, botbreuk, fractuur
  • Een verhoogde homocysteïnespiegel vergroot de kans op botfracturen. Mensen met een hoge homocysteïnspiegel hebben in vergelijking met mensen met een lage concentratie van homocysteïne meer kans op een heupfractuur. Homocysteïne is een stof van de stofwisseling, een verhoogde homocysteïnespiegel wordt veroorzaakt door een gebrekkige homocysteïnestofwisseling. Waardoor homocysteïne zich kan ophopen, een gevolg van een genetische afwijking of door verkeerde leefgewoonte of algehele veroudering.
  • Een hoge melkconsumptie voorkomt geen heupfractuur op oudere leeftijd. In tegenstelling tot de gangbare opvatting blijkt een hoge melkinname tijdens de tienerjaren geen garantie voor de preventie van botbreuken op oudere leeftijd. Voor mannen leidt het dagelijks drinken van melk zelfs tot een verhoogde kans op een heupbreuk.
  • Voedingstekorten zoals aan vitamine C, vitamine E en vitamine K houden verband met een verminderde botgezondheid. De effecten van deze voedingsstoffen kunnen beïnvloed worden door roken, hormoontherapie na de overgang en inname van calcium en vitamine D. Deze bevindingen geven het belang van goede voeding aan voor het behoud van de botmassa en het verminderen op de kans om osteoporose en botbreuken te krijgen.
Ouder wordende mannen en vooral ouder wordende vrouwen kampen met een afnemende botdichtheid. Het is van belang om een goed functionerend beenderenstelsel te hebben. De problemen die zich voordoen zijn niet alleen te wijten aan een verstoorde hormoonafgifte, maar zijn ook vaak het gevolg van een tekort aan essentiële voedingsstoffen, daarom is een goed opneembare botformule belangrijk voor de botten.
Wat is een botbreuk
Botbreuken natuurlijk behandelen
Botformule bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit