Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is angst

Angst, angststoornis, angstvalligheid, vrees, bangheid, benauwdheid, schrik
Angst is een natuurlijk en nuttig gevoel omdat daarbij extra adrenaline wordt afgegeven. Dit hormoon zorgt voor extra kracht in gevaarlijke of onaangename situaties. Bij normale angst is men zich meestal bewust van de reden. Maar soms lijkt angst geen duidelijke oorzaak te hebben of is ze, gezien de situatie, overdreven. Als angst lang na het gevaar aanhoudt, dan wordt angst zelf en niet de oorzaak van de angst een probleem.

Mensen met onredelijke angsten hebben er moeite mee zich in het dagelijkse leven staande te houden. Zij kunnen zich slecht ontspannen en zijn niet in staat echt te genieten. Irrationele angst kent vele vormen, we spreken van een fobie wanneer bepaalde voorwerpen of situaties angst aanjagen. Soms stammen irrationele of overdreven angsten uit een ver verleden (kinderangsten). Verdrongen gevoelens of zenuwaandoeningen spelen ook een rol.
L-theanine vermindert angst en verhoogt de concentratie bij alledaagse activiteiten bij personen die een relatief hoge mate van angst ervaren. L-theanine heeft invloed op de elektrische activiteiten van de hersenen en leidt tot een toename van alfagolven. Alfa-golven hangen samen met een toestand van ontspanning.
Mogelijke symptomen
Angst natuurlijk behandelen
L-theanine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit