Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is Amyotrofische laterale sclerose (ALS)

Amyotropische laterale sclerose, ALS, ziekte van Lou Gehrig
Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een degeneratieve neuromusculaire ziekte, ook wel de ziekte van Lou Gehrig genoemd. ALS tast het zenuwstelsel aan en vernietigt bewegingsneuronen (zenuwcellen die spierbewegingen regelen) en spaart de zenuwcellen die verantwoordelijk zijn voor het gezichtsvermogen, het gehoor, het gevoel en de smaak.

ALS veroorzaakt op een progressieve manier het slecht of helemaal niet meer functioneren van spierbewegingen, met als gevolg dat je gauw struikelt, ongecontroleerde bewegingen maakt, moeilijk en ongearticuleerd spreekt, spierkrampen en tenslotte verlammingen. De meest voorkomende oorzaak van overlijden bij ALS-patiënten zijn ademhalingsproblemen ten gevolge van beschadiging van de zenuwen die de ademhaling regelen.
L-glutathion is een lichaamseigen antioxidant, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Hogere glutathionwaarden beschermen de zenuwcellen en helpen beschadiging van de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress en een tekortschietend glutathionsysteem speelt een rol bij verschillende neurologische aandoeningen, zoals bij de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotrofische laterale sclerose (ALS).
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Amyotrofische laterale sclerose (ALS) natuurlijk behandelen
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit