Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is acne

Acne vulgaris, jeugdpuistjes, puistjes, vetpuistjes, pukkels
Acne (jeugdpuistjes) komt veel voor bij adolescenten en wordt veroorzaakt door ontsteking van de haarzakjes (talgklieren). Acne vulgaris treft ongeveer 80 % van alle adolescenten en manifesteert zich door het optreden van zwarte of witte puntjes (comedonen), papels, puistjes, cysten gevuld met pus en in ernstige gevallen diepe geïnfecteerde letsels. Bij de vorming van deze letsels spelen sommige hormonen, talg (sebum), bacteriën en structuurwijzigingen van de huid een rol. Naargelang de ernst van de letsels spreken we over lichte of ernstige vormen van acne. Acne verschijnt meestal in het gezicht, op de schouders, de hals en de rug.

Acne komt vooral op in de puberteit, maar ook volwassen mannen en vrouwen kunnen nog problemen hebben met acne. Acne gaat over, maar het kan enige tijd duren. De meeste puistjes verdwijnen na enkele dagen, maar bij ernstige acne kan het maanden tot jaren duren. Ernstige acne kan goed behandeld worden, om zo acne littekens te voorkomen. Raadpleeg bij ernstige acne een dermatoloog.

Soorten acne

  • Jeugdpuistjes (acne vulgaris)
  • Premenstruele acne, treedt op voor de menstruatie, waarschijnlijk door hormonale veranderingen
  • Acne conglobata, een ersntige vorm van acne met grote puisten en veel littekens
Caprylzuur is een verzadigd vetzuur dat antibacteriële, antivirale, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Caprylzuur kan acne verminderen en de huid- en haarconditie verbeteren.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Acne natuurlijk behandelen
Caprylzuur bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

    Reacties

      Powered By ConvertKit