Doorgaan naar hoofdcontent

Hoge cholesterol (LDL cholesterol) natuurlijk behandelen

Hoge cholesterol, LDL-cholesterol, slechte cholesterol

Alfaliponzuur

R-alfa-liponzuur kan de LDL-cholesterolgehalte (slechte cholesterol) sterk verminderen. Daarnaast is alfaliponzuur in gereduceerde vorm (DHLA) in staat om de reperfusieschade zoals in de hersenen optreedt na een beroerte of in hartweefsel na een hartaanval te beperken.

Beta 1.3/1.6 glucanen

Beta 1.3/1.6 glucanen (betaglucanen) verminderen de concentratie galzouten in de bloedcirculatie. Hierdoor worden vetten minder snel of niet volledig verteerd. Een verminderde of langzamere absorptie van deze vetten leidt tot een verlaging van het cholesterolgehalte.

Boekweit

Rutine, een inhoudsstof van boekweit is een belangrijke antioxidant voor de gezondheid van hart en bloedvaten. Rutine ondersteunt de bloedsomloop en helpt bij het bestrijden van hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Quercetine een andere inhoudsstof uit boekweit wordt in verband gebracht met een vermindering van hyperlipidemie (bloed met een verhoogd gehalte aan cholesterol en-of triglyceriden), verlaging van de bloeddruk en een betere gewichtscontrole.

Chroom

Chroom is het belangrijkste mineraal in het voorkomen en behandelen van metabool syndroom. Chroom helpt insuline om zijn werk efficiënter te doen en helpt zodoende de bloedsuiker te stabiliseren. Hierdoor verminderd de trek in zoetigheid en wordt ook het hongergevoel verminderd. Daarnaast helpt chroom ook de vetstofwisseling en uit onderzoek is gebleken dat chroom een gunstig effect heeft op zowel de triglyceridenwaardes als op de cholesterolwaardes.

Chrysantellum

Chrysantellum bestrijdt hyperlipidemie (bloed met een verhoogd gehalte aan cholesterol en-of triglyceriden) en hypercholesterolemie (stofwisselingsstoornis waarbij een te hoog gehalte cholesterol in het bloed aanwezig).

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) werkt ontstekingsremmend en is gunstig voor het verlagen van de triglyceriden- en atherogeen LDL-cholesterolspiegel en het verhogen van de HDL-cholesterolspiegel, houdt de cholesterolvorming onder controle en vermindert de afzetting ervan in het lichaam. Omega 3-vetzuren verbeteren de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remmen atherosclerose, verbeteren de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), verminderen stijfheid in de slagaders en hebben een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten en gaan trombose tegen.

Gember

Gember werkt vaatverwijdend, stimuleert het vasomotorisch centrum (verwijdt de vaatwanden), werkt cholesterolverlagend, mits men gemberextract enige tijd en dagelijks gebruikt. Gember kan de kans op hart- en vaataandoeningen en hoge bloeddruk verkleinen, helpt bij een slechte bloedcirculatie, koude handen en voeten (winterhanden en wintervoeten) en hartzwakte.

Glucomannan

Glucomannan (konjac) zorgt ervoor dat de absorptie van cholesterol in de darmen afneemt, waardoor de bloedwaardes verbeteren.

Guggulu

Guggulu verlaagt de cholesterolspiegel en de triglyceridenspiegel, na 3 maand inname van gugul daalt de cholesterol gemiddeld met 25 % en de triglyceriden met gemiddeld 30 %.

Hibiscus

Hibiscus sabdariffa heeft het vermogen om hoge bloeddruk te verlagen. Waarschijnlijk kan hibiscus ook helpen om hoge triglyceriden, hoge LDL-cholesterolgehalte en de opname van koolhydraten tot op zekere hoogte te remmen.

L-arginine

L-arginine vermindert ontstekingen en verbetert de algehele gezondheid van het hart en bloedvaten. Doordat arginine de bloedcirculatie verbetert, kan een hartaanval en een beroerte voorkomen worden Verder verlaagt arginine het cholesterolgehalte en triglyceridengehalte, gaat vernauwing tegen van de beenslagader en vermindert de symptomen van etalagebenen. L-arginine vermindert de symptomen van angina pectoris omdat arginine zorgt voor meer stikstofmonoxide waardoor de bloedvaten zich kunnen verwijden en er minder kans is op bloedstolsels.

L-cysteine

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) leidt tot afname van de homocysteïne-spiegel. Een verhoogde homocysteïne-spiegel is een risicofactor voor hart- en vaataandoeningen. L-cysteïne remt de oxidatie van LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en heeft een verhogend effect op de HDL-cholesterol (goede cholesterol). Bovendien heeft het een bloeddrukverlagend effect.

Lecithine

Lecithine heeft positieve effecten op de gezondheid van het hart en het vermogen om het cholesterolgehalte te verlagen.

Mirte

Mirte bestaat uit verschillende flavonoïden waaronder myricetine, waarvan is aangetoond dat het slechte cholesterol (LDL-cholesterol) kan verminderen en de cholesterolgehalte in balans houdt.

Niacine

Tussen de 1 à 3 gram per dag verhoogt niacine (vitamine B3) de HDL-cholesterolspiegel en de LDL cholesterolspiegel worden verlaagd.

Nootmuskaat

Nootmuskaat kan verschillende aspecten van het hart verbeteren, omdat nootmuskaat het cholesterolgehalte en triglyceridenspiegels kan verlagen en kan opeenhoping van bloedstolsels verminderen, belangrijk bij het voorkomen van een beroerte.

Policosanol

Policosanol is een volwaardig natuurlijk alternatief voor cholesterolverlagers als statines. Mogelijk kan policosanol bij gecombineerd gebruik met statines, volstaan worden met lagere doseringen statines om hiermee het risico op bijwerkingen te verminderen. Policosanol wordt toegepast bij aandoeningen die de gezondheid van het hart en de bloedvaten aantasten, policosanol is effectief bij het verlagen van het schadelijke LDL-cholesterol en het verhogen van het goede HDL-cholesterol. Bevordert de bloedcirculatie, vermindert ontstekingen van de aderwanden en heeft positieve effecten bij etalagebenen.

PQQ

PQQ (pyrroloquinoline quinone) kan ondersteunend helpen om de cholesterolgehalte te verlagen en het risico op een hartaanval en een beroerte te verminderen en tegelijkertijd de gezondheid van het hart te optimaliseren.

Psyllium

Psylliumvezels verlagen de cholesterolspiegel (LDL of slechte cholesterol) door cholesterolbinding en het stimuleren van galzoutvorming. Het beste effect van psyllium op de bloedsuikerspiegel treedt op wanneer psyllium tijdens een maaltijd ingenomen wordt. Naast het verlagen van de bloedsuikerspiegel, verlaagt de psylliumzaadschil ook het cholesterolgehalte bij mensen met diabetes met een hoog cholesterolgehalte. Sommige onderzoeken tonen aan dat psyllium het totale cholesterol met ongeveer 9% en LDL-cholesterol met 13% kan verlagen. Psyllium verlaagt de bloedsuikerspiegel na de maaltijd niet bij mensen die geen diabetes hebben. Psylliumvezels kunnen de systolische en diastolische bloeddruk bij mensen met overgewicht met hoge bloeddruk (hypertensie) aanzienlijk verlagen.Wat een positief effect heeft op de gezondheid van het hart.

Reishi

Triterpenen die in reishi worden aangetroffen, hebben bloeddrukverlagende eigenschappen, verminderen bloedstolling en hoge cholesterol. Dit komt waarschijnlijk omdat triperpenen, ontstekingen in bloedvaten en slagaders helpen verminderen en tegelijkertijd de hormonale balans herstellen. Hoge bloeddruk en hoge cholesterol kunnen soms worden veroorzaakt door hormonale problemen, waaronder schildklieraandoeningen of te veel stress. Reishi verbetert de algehele bloedsomloop, vermindert ontstekingen die hartproblemen verergeren en voorkomt verstopte slagaders door de cholesterol te normaliseren.

Sytrinol

Sytrinol remt het enzym HMG-CoA reductase, dat een grote rol speelt in de aanmaak van cholesterol, daarnaast heeft sytrinol de potentie om hart- en vaatziekten tegen te gaan.

Wat is hoge cholesterol (LDL cholesterol)
Mogelijke oorzaken
Sytrinol bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit