Doorgaan naar hoofdcontent

Blauwe plekken natuurlijk behandelen

Blauwe plekken, bloeduitstorting, kneuzing, buil, hematoom

Amerikaanse toverhazelaar

Toverhazelaar (hamamelis) vermindert de doorlaatbaarheid van de haarvaten, hierdoor een uitstekend middel bij builen, blauwe plekken, verstuikingen en kneuzingen.

Arnica montana

Arnica montana zalf, gel of olie kan effectief onderhuidse bloedvaten verwijden, die het transport van bloed en andere vochtophopingen vergemakkelijkt en stimuleert de doorstroming van witte bloedcellen, die opgehoopt bloed verwerken om vocht uit de spieren, gewrichten en gekneusde weefsels te helpen verwijderen. Een blauwe plek is een verkleuring van de huid, die wordt veroorzaakt door een inwendige verwonding die de onderliggende bloedvaten scheurt. Het is altijd wenselijk om een blauwe plek snel te genezen met natuurlijke middelen. Arnica montana vermindert effectief blauwe plekken en zwellingen.

MSM

MSM gel of crème leent zich zeer goed voor uitwendige toepassingen, wordt snel opgenomen door de huid. Vanwege deze snelle penetratie van MSM in de onderliggende diepe cel-lagen van de huid en de gel-vorm raken de poriën niet verstopt en wordt het effect snel merkbaar. MSM kan snel pijn verminderen, ontstekingen remmen, plaatselijke vochtophoping verminderen.

Smeerwortel

Smeerwortel zalf gel of olie vernieuwd en herstelt beschadigd bindweefsel en kraakbeen, werkt wondhelend, huidherstellend en slijmvliesherstellend. Remt de vorming van oedeem, voorkomt en vermindert littekenvorming en striemen. Smeerwortel is effectief bij peesklachten, ligamentklachten, spierklachten, botbreuken, wonden en kneuzingen.

Vitamine E

Vitamine E olie uitwendig gebruikt versnelt de wondgenezing, door vrije zuurstofradicalen en de schade die ze veroorzaken tegen te gaan. Littekenweefsel ontstaat bij zuurstofgebrek, vitamine E vermindert juist de behoefte aan zuurstof, doordat vitamine E de genezing optimaler laat verlopen is er minder littekenvorming. Vitamine E, vitamine C en zink werken als antioxidanten en blijken het genezingsproces van brandwonden te versneller. Het direct op de huid aanbrengen van vitamine E is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel een vitamine E-rijke voeding de totale hoeveelheid vitamine E in het lichaam significant kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid. Vitamine E is een belangrijke vetoplosbare antioxidant in de huid, wordt gebruikt voor de behandeling van vrijwel alle soorten huidaandoeningen. Het direct op de huid aanbrengen van vitamine E is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel vitamine E in het lichaam significant kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid. Vitamine E (creme, olie of balsem) verbetert de conditie van de huid (elasticiteit, droogheid, ruwheid, schraalheid). De huid wordt terug elastischer, minder droog, ruwheid en schraalheid van de huid verdwijnt en rimpels worden minder uitgesproken.
Een verstoorde zinkstofwisseling en een verlaagd zinkgehalte in het bloed kan het proces van wondgenezing vertragen. Zink is betrokken bij celgroei, bloedstolling wondgenezing, vermindert ontstekingen en remt de groei van bacteriën. Zoals bij veel cosmetische of uitwendige gezondheidsproblemen zoals blauwe plekken (kneuzingen), is het aanpakken van het probleem inwendig net zo belangrijk, zo niet belangrijker.
Wat zijn blauwe plekken
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Zink bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit